172% afkast – AI til tops i fortsat positiv trend

Vækstbørserne i Norden fortsætter den positive trend, hvor indekset de seneste 2-3 måneder er steget stødt som en del af et længere recovery. Vækstbørsaktierne er startet på en frisk, hvor omlægning af strategier og forretningsmodeller i 2023 kan vise sig givtigt i 2024. I sidste uge var det et selskab bag stemmebaserede AI-løsninger, der blev ugens bedste aktie.

KPNGX-indekset, som tracker alle de nordiske vækstbørsaktier, steg 0,2% til kurs 77,30 i sidste uge, mens TRVCI-ventureindekset fortsatte sit kursridt med en stigning på 7,1% til kurs 147,54. C25-indekset steg 1,5% og S30-indekset 0,8%. Dermed fortsætter indeksene deres positive performance de seneste 2-3 måneder.

Læs også: Afrikas svar på Spotify når næsten 30 mio. brugere

Udviklingen i KPNGX-indekset det seneste år

KPNGX-indekset består af alle noterede selskaber på de nordiske vækstbørser heriblandt Nasdaq First North Growth Market, Spotlight Stock Market og EuroNext Growth.

Invester eller følg blot med i de “grønne aktier” i Norden Nyhedbsrevet NORDIC | IMPACT giver unikt indsigt i de mere end 100 nordiske small til large cap impact aktier inden for den grønne omstilling. Tilmeld dig nyhedsbrevet her.


43% af aktierne i fremgang

I sidste uge leverede 388 af de 900 nordiske vækstbørsaktier et positivt afkast. 25 selskaber forblev uforandret kursmæssigt. Sammenlignet med sidste år, så er en positivprocent på 43% i den høje ende af skalaen. Tendensen med positivprocent omkring de 40-50% har været gældende de seneste 2-3 måneder, hvor KPNGX-indekset har været i fremgang.

Positivprocenten for Kapital Partner Nordic Growth Index

Find alle Kapital Partners aktie- og investeringscases her

Store kursgevinster for de tre bedst aktier på de nordiske vækstbørser i sidste uge

Artificial Solutions International AB (172%) (Nordnet) er en teknologivirksomhed inden for AI. Virksomhedens platform Teneo bruges af store globale virksomhedskunder. I 2023 blev OpenQuestion lanceret, en stemmebaseret løsning, der erstatter traditionelle trykknapmenuer, når kunder ringer til kundeservice. Løsningen er baseret på SaaS-platformen Teneo, som er tilgængelig på 86 sprog og dialekter og er fuldt integrerbar med callcenter- og kontaktcentersystemer.

Zoomability AB (149%) (Nordnet) udvikler, producerer og videresælger elektriske køretøjer. Produkterne er primært beregnet til brug for mennesker, der lider af handicap og sygdomme, hvor begrænset mobilitet forekommer i hverdagen. Kunderne findes blandt privatpersoner rundt om på det europæiske marked, hvor virksomheden sælger produkterne gennem forskellige partnere.

Hemply Balance Holdings AB (117%) (Nordnet) er en producent af helsekost og hampprodukter. Virksomheden tilbyder også intimplejeprodukter samt salg af olie og kapsler. Virksomhedens hampprodukter indeholder bl.a. CBD, som er en af mange cannabinoider, der sammen med andre stoffer findes i hampplanten. Virksomheden er primært aktiv på det europæiske marked. I sidste uge fremlagde virksomheden et udvidet omkostningsbesparelser samt et strategisk oversyn, hvor virksomheden aktivt vil evaluere strategiske alternativer for virksomheden, som kan omfatte salg, fusion eller omvendt opkøb af en anden virksomhed.

Se også: Investeringscasen for Curasight

Tilmeld dig vores nyhedsbreve med investeringscases her

DE DANSKE VÆKSTBØRSSELSKABER

I den seneste uge var diagnostikselskabet ViroGates den mest stigende danske vækstbørsaktie med et afkast på 23%. Audientes og CS Medica fulgte efter med afkast på hhv. 21% og 12%, hvor Audientes annoncerede licensering af softwareplatform til OEM’er – et strategisk skifte væk fra de klassiske høreapparatsløsninger. År-til-dato er CS Medica kommet bedst fra land i 2024 med et afkast på 55%, mens også IT-selskabet Seluxit har gjort det godt med 45%. Afkastet den seneste uge for de danske vækstbørsaktier er -0,9%, mens det år-til-dato er på 2,5%.

Kursudviklingen for de danske vækstbørsaktier den seneste uge, år-til-dato samt seneste 12 måneder

NORDICH | BIOTECH & HEALTHCARE er nyhedsbrevet, hvor vi følger nordisk healthcare og dansk biotek tæt. Vi holder dig opdateret på selskabernes nyhedsflow, nye børsnoteringer, studieresultater mv.

Disclaimer 

Udvalgte investeringscases

Ønsker du at modtage et af vores nyhedsbreve? Udfyld venligst formularen nedenunder.

  • Investeringscases – Nyhedsbreve med top aktuelle investeringscases fra de nordiske vækstbørser og life science sektoren, og ugentlige markedsopdateringer..
  • Børsnoteringer – Opdateringer på nye og igangværende børsnoteringer i Skandinavien samt resultaterne af dem. (Nyhedsbrev fra Nyemission.dk)   
  • Nyheder – Nyheder fra og om Kapital Partner, herunder indsigt om kapitalmarkederne og børsnoteringer samt invitation til investormøder og- arrangementer.
  • Danish Biotech Weekly – Ugentlig opdatering med nyheder og kursudvikling for alle danske, børsnoterede selskaber uanset hvilket land eller børs de er noteret

*Hvis du ønsker information om vores kommende investeringsforening med fokus på de nordiske vækstbørser, herunder mulighed for at investere, så tilmeld dig nyhedsbrevet Nyheder.
Investornetværk:

Ønsker du at være en del af Kapital Partners investornetværk, hvor du får adgang til investeringer i selskaber og emissioner, samt indbydelse til investorrettede arrangementer
udfyld venligst formularen her.

Udvalgte cases

Del indlægget på sociale media eller på email. 

LinkedIn
Facebook
Twitter
Email