+100% i dansk IT-aktie YTD samt første milepælsbetaling på vej til Curasight

Vækstbørserne i Norden led et lille knæk i sidste uge efter en ellers positiv kurstrend de seneste 2-3 måneder. I den seneste uge kom der bl.a. et opkøbsbud på en softwareaktie, opjustering fra dansk IT-selskab, mens Curasight modtog første milepælsbetaling i henhold til deres partneraftale med Curium, der kan indbringe dem yderligere 69,5 MUSD i milepælsbetalinger. År-til-dato har et dansk-IT selskab allerede fordoblet aktiekursen, og TRVCI-indekset fastholder sit meget stærke momentum.

KPNGX-indekset, som tracker alle de nordiske vækstbørsaktier, faldt 0,3% til kurs 75,62 i sidste uge, mens TRVCI-ventureindekset fortsatte sit kursridt med en stigning på 3,8% til kurs 153,19. C25-indekset faldt 3,1% og S30-indekset faldt 2,5%. Dermed lider indeksene et lille knæk på deres ellers positive performance de seneste 2-3 måneder.

Læs også: Afrikas svar på Spotify når næsten 30 mio. brugere

Udviklingen i KPNGX-indekset det seneste år

KPNGX-indekset består af alle noterede selskaber på de nordiske vækstbørser heriblandt Nasdaq First North Growth Market, Spotlight Stock Market og EuroNext Growth.

Invester eller følg blot med i de “grønne aktier” i Norden Nyhedbsrevet NORDIC | IMPACT giver unikt indsigt i de mere end 100 nordiske small til large cap impact aktier inden for den grønne omstilling. Tilmeld dig nyhedsbrevet her.


NORDISKE VÆKSBØRSAKTIER – 33% af aktierne i fremgang

I sidste uge leverede 299 af de 900 nordiske vækstbørsaktier et positivt afkast. 36 selskaber forblev uforandret kursmæssigt. En positivprocent på 33% er i den lave ende sammenlignet med positivprocenten de seneste 6-12 måneder.

Positivprocenten for Kapital Partner Nordic Growth Index

Find alle Kapital Partners aktie- og investeringscases her

Store kursgevinster for de tre bedst aktier på de nordiske vækstbørser i sidste uge

PMD Device Solutions AB (98%) (Nordnet) er fokuseret på at udvikle peptidbaserede lægemidler, som omfatter behandling af sår. Produkterne kan f.eks. bruges til behandling af sener, venøse bensår, diabetiske fodsår og andre kroniske sår. Virksomheden gik tidligere under navnet Promore Pharma.

Seluxit A/S (94%) (Nordnet)  tilbyder digitale løsninger inden for internet of Things, IoT. Virksomheden har i øjeblikket udviklet en digital platform, der gør det muligt for virksomhedens virksomhedskunder at forbinde forskellige produkter og forretningssystemer. De fleste løsninger er cloud-baserede.

Efecte Oyj (83%) (Nordnet) udvikler cloud-baseret software til tjenester og identitetsstyring for at digitalisere og automatisere driften i organisationer og produktionen af tjenester. I sidste uge kom et kontanttilbud fra Tyske Matrix42 Holding på 15 EUR pr. aktie for finske Efecte. Det svarer til en præmie på omkring 90,8 procent lukkekursen dagen før. Aktien står i skrivende stund i 14,85 EUR.

Se også: Investeringscasen for Curasight

Tilmeld dig vores nyhedsbreve med investeringscases her

DANSKE VÆKSTBØRSSELSKABER – 140% YTD

I den seneste uge var IT-selskabet Seluxit den mest stigende danske vækstbørsaktie med et afkast på 94%. Selskabet kom ikke med nyheder, men alene fredag steg aktien 42% baseret på en handlet værdi på ca. 156.000 DKK. Impero steg 26% efter de øgede forventningerne til EBITDA for 2023 fra niveauet -13 til -11 MDKK til -11 til -10 MDKK. Samtidigt købte Profound Partners flere aktier i Impero, så de nu ejer 25% af Impero. Interessant er det også, at Curasight har modtaget første milepælsbetaling i forbindelse med deres samarbejdsaftale med Curium, der fik aktien til at stige 4% (Link). Efter milepælsbetalingen kan Curasight stadig modtage op til 69,5 MUSD i milepælsbetalinger samt royalties på salget, så der kan være mere i vente. År-til-dato er det nu Seluxit, der er bedste performer med en stigning på 140% efterfulgt af Impero og CS Medica på hhv. 60% og 53%. Afkastet den seneste uge for de danske vækstbørsaktier er 1,3%, mens det år-til-dato lyder på 5,1%.

Kursudviklingen for de danske vækstbørsaktier den seneste uge, år-til-dato samt seneste 12 måneder

NORDICH | BIOTECH & HEALTHCARE er nyhedsbrevet, hvor vi følger nordisk healthcare og dansk biotek tæt. Vi holder dig opdateret på selskabernes nyhedsflow, nye børsnoteringer, studieresultater mv.

Disclaimer 

Udvalgte investeringscases

Ønsker du at modtage et af vores nyhedsbreve? Udfyld venligst formularen nedenunder.

  • Investeringscases – Nyhedsbreve med top aktuelle investeringscases fra de nordiske vækstbørser og life science sektoren, og ugentlige markedsopdateringer..
  • Børsnoteringer – Opdateringer på nye og igangværende børsnoteringer i Skandinavien samt resultaterne af dem. (Nyhedsbrev fra Nyemission.dk)   
  • Nyheder – Nyheder fra og om Kapital Partner, herunder indsigt om kapitalmarkederne og børsnoteringer samt invitation til investormøder og- arrangementer.
  • Danish Biotech Weekly – Ugentlig opdatering med nyheder og kursudvikling for alle danske, børsnoterede selskaber uanset hvilket land eller børs de er noteret

*Hvis du ønsker information om vores kommende investeringsforening med fokus på de nordiske vækstbørser, herunder mulighed for at investere, så tilmeld dig nyhedsbrevet Nyheder.
Investornetværk:

Ønsker du at være en del af Kapital Partners investornetværk, hvor du får adgang til investeringer i selskaber og emissioner, samt indbydelse til investorrettede arrangementer
udfyld venligst formularen her.

Udvalgte cases

Del indlægget på sociale media eller på email. 

LinkedIn
Facebook
Twitter
Email