Om 2 måneder åbner det amerikanske marked for Audientes’ høreapparat

Audientes lån

30 millioner amerikanere har behov for et høreapparat. Mange af disse har ikke et, fordi de ikke har råd til et, da der i USA ikke generelt gives tilskud, som f.eks. i Danmark. Hermed er en af de væsentlige elementer i Audientes’ investeringscase kommet på plads.

Audientes (AUDNTS – kurs DKK 6,50) har udviklet et høreapparat til personer med lav til middel hørenedsættelse til det globalt meget store segment af personer, der ønsker et høreapparat af høj kvalitet, men som ikke har råd til et fra de store producenter som f.eks. Demant, Sonova eller GN Store Nord.

Et stort problem og et stort marked
Problemet er stort i 3. verdens lande, herunder Indien, som er Audientes’ første fokusmarked. Men det er det også i USA, hvor 30 millioner har et udækket behov for et høreapparat. Derfor har FDA nu – endelig og med nogen modstand fra de store, etablerede producenter, åbnet op for OTC salg af høreapparater til personer med lav til middel ørenedsættelse. OTC betyder, at høreapparaterne kan sælges udenom og ikke kræver særlig tilpasning på en høreklinik, men kan købes i f.eks. almindelige butikker og brilleforretninger. Dette er gjort for at sænke priserne og øge innovationen for dette segment – helt i tråd med Audientes’ målsætning og vision.

Salg i USA i 2023
OTC-markedet åbner medio oktober, men Audientes vil ikke da være klar til at lancere et produkt, der opfylder de specifikke krav fra FDA om f.eks. maksimum forstærkning og regulering af volumen m.v. Men Audientes forventer allerede til næste år at kunne lancere sit høreapparat i USA.

Læs også: Audientes skifter spor

25. august – Fokus på salg
Investeringscasen i Audientes er centreret på udviklingen i salget af Ven høreapparatet, der blev lanceret i Indien i år. Informationerne om salget har formentlig være med til at så tvivl blandt investorerne om hvor stor væksten er, hvilket kombineret med annoncering om skift af børs, optagelse af kortfristet lån samt kapitalrejsning i H2 2022 alle har været med til en faldende aktiekurs.

1-år kursudvikling for Audientes relativ til Kapital Partner Nordic Health Care Index

Audientes offentliggør sin halvårsrapport torsdag den 25. august.

Disclaimer 

Udvalgte investeringscases

Ønsker du at modtage et af vores nyhedsbreve? Udfyld venligst formularen nedenunder.

  • Investeringscases – Nyhedsbreve med top aktuelle investeringscases fra de nordiske vækstbørser og life science sektoren, og ugentlige markedsopdateringer..
  • Børsnoteringer – Opdateringer på nye og igangværende børsnoteringer i Skandinavien samt resultaterne af dem. (Nyhedsbrev fra Nyemission.dk)   
  • Nyheder – Nyheder fra og om Kapital Partner, herunder indsigt om kapitalmarkederne og børsnoteringer samt invitation til investormøder og- arrangementer.
  • Danish Biotech Weekly – Ugentlig opdatering med nyheder og kursudvikling for alle danske, børsnoterede selskaber uanset hvilket land eller børs de er noteret

*Hvis du ønsker information om vores kommende investeringsforening med fokus på de nordiske vækstbørser, herunder mulighed for at investere, så tilmeld dig nyhedsbrevet Nyheder.
Investornetværk:

Ønsker du at være en del af Kapital Partners investornetværk, hvor du får adgang til investeringer i selskaber og emissioner, samt indbydelse til investorrettede arrangementer
udfyld venligst formularen her.

Udvalgte cases

Del indlægget på sociale media eller på email. 

LinkedIn
Facebook
Twitter
Email