IPO-afkastet under pres på vækstbørserne

IPO afkastet på de nordiske vækstbørser har efter sommeren været en udfordring – særligt hvis man går efter at ramme kursraketterne

Investering i IPO’erne på de nordiske vækstbørser har efter sommeren været en udfordring – særligt hvis man går efter at ramme kursraketterne. Usikkerheden på de globale aktiemarkeder og faldende kurser har dermed haft en negativ effekt på den ellers attraktive IPO-investeringsstrategi.

Efter sommerferien er i alt 25 selskaber, heraf et dansk selskab, blevet noteret på de nordiske vækstbørser, men flertallet har haft en negativ kursudvikling. Afkastet efter første handelsdag for de 25 selskaber har været på 0,7%, mens afkastet efter henholdsvis en uge og i år er på henholdsvis -3.0% og -5,8%. Det er væsentligt dårligere end de historiske afkast, hvor afkastet efter f.eks. en uge ligger på mellem 4% og 35% afhængig af land og marked.

Læs også:  Græsset er grønnest på den danske vækstbørs

Note: Afkastet er beregnet ex. værdien af eventuel warrant

Ingen gevinst ved at holde på aktierne i en uge
Specielt finske Modulight Oyj og svenske Söder Sportfiske AB trækker gennemsnittet væsentligt op med henholdsvis 68,6% og 50,7% i afkast efter første handelsdag, mens Sound Dimension AB og FSport AB trækker i den anden retning med henholdsvis -27,7% og -32,2%. Generelt er afkastene hentet på første handelsdag – og således for de oprindelige IPO-tegnere – mens afkastene ikke er fortsat den første uge. Således har kursudviklingen typisk været negativ fra første handelsdag til slut den første uge, hvilket har medført, at en negativ første handelsdag blot er blevet værre på ugebasis.

Note: Afkastet er beregnet ex. værdien af eventuel warrant

En dårlig forretning siden sommerferien
Med et gennemsnitligt afkast for alle 25 selskaber på -5,8% siden 1. august til i dag, har det generelt været den bedste strategi at sælge kort tid efter IPO’erne. De selskaber, der har haft en positiv første handelsdag har dog holdt det positive momentum. Således leverede Modulight Oyj og Södersport Fiske AB et afkast første dag på henholdsvis 69% og 51% og indtil i dag er afkastet 82% og 33%. Modsat er afkastet for Sound Dimension AB og FSport AB på henholdsvis -40% og -50% indtil i dag, og leverer således nogle af de laveste afkast af alle 25 selskaber, både efter første handelsdag, én uges handel, men også indtil i dag.

Note: Afkastet er beregnet ex. værdien af eventuel warrant

Disclaimer 

Udvalgte investeringscases

Ønsker du at modtage et af vores nyhedsbreve? Udfyld venligst formularen nedenunder.

  • Investeringscases – Nyhedsbreve med top aktuelle investeringscases fra de nordiske vækstbørser og life science sektoren, og ugentlige markedsopdateringer..
  • Børsnoteringer – Opdateringer på nye og igangværende børsnoteringer i Skandinavien samt resultaterne af dem. (Nyhedsbrev fra Nyemission.dk)   
  • Nyheder – Nyheder fra og om Kapital Partner, herunder indsigt om kapitalmarkederne og børsnoteringer samt invitation til investormøder og- arrangementer.
  • Danish Biotech Weekly – Ugentlig opdatering med nyheder og kursudvikling for alle danske, børsnoterede selskaber uanset hvilket land eller børs de er noteret

*Hvis du ønsker information om vores kommende investeringsforening med fokus på de nordiske vækstbørser, herunder mulighed for at investere, så tilmeld dig nyhedsbrevet Nyheder.
Investornetværk:

Ønsker du at være en del af Kapital Partners investornetværk, hvor du får adgang til investeringer i selskaber og emissioner, samt indbydelse til investorrettede arrangementer
udfyld venligst formularen her.

Udvalgte cases

Del indlægget på sociale media eller på email. 

LinkedIn
Facebook
Twitter
Email