Græsset er grønnest på den danske vækstbørs

Nasdaq First North børs den suverænt bedste børs for investorer

Den gængse opfattelse af at de svenske vækstbørser er bedre, og at værdiansættelserne ved de svenske børsnoteringer er lavere end i Danmark, har umiddelbart ikke noget på sig. Faktisk er den danske First North børs den suverænt bedste børs for investorer, der investerer i børsnoteringer.

Kapital Partners analyse af børsnoteringerne på de nordiske vækstbørser siden 2018 viser, at man som investor ville have fået det klart største kortsigtede afkast (fra én uge til seks måneder efter IPO’en) i Danmark – uanset tidsperioden. Det gennemsnitlige afkast på First North i Danmark ligger på mellem 35% og 63%, mens First North i Sverige ligger i niveauet 4% til 17% og Spotlight i niveauet 12% til 32%.

Stor chance for et afkast på over 100%
Går man efter at opnå et afkast på mindst 100% er First North i Danmark også det bedste sted at investere. 21% af børsnoteringerne siden 2018 har givet investorerne et afkast på 100% eller mere efter én uge, stigende til 24% efter et halvt år. Her er Spotlight igen tættest på, men dog langt fra med 6% og 11% af selskaberne, der har givet et afkast på minimum 100% efter henholdsvis én uge og et halvt år. Det finske marked adskiller sig ved, at ikke en eneste børsnotering har nået et afkast på 100% inden for de første seks måneder.

Afkast på 1.200%
Det fremgår af analysen, at investering i børsnoteringer på vækstbørserne er risikofyldt med en store spredning af afkastet – fra meget højt til meget lavt – inden for de første seks måneder. Det suverænt højeste afkast har det danske selskab Fluoguide leveret med et afkast på knap 1.200% efter seks måneder. Fluoguide blev noteret på Spotlight, men er siden flyttet til First North.

Se hele grafkataloget for analysen her:

Disclaimer 

Udvalgte investeringscases

Ønsker du at modtage et af vores nyhedsbreve? Udfyld venligst formularen nedenunder.

  • Investeringscases – Nyhedsbreve med top aktuelle investeringscases fra de nordiske vækstbørser og life science sektoren, og ugentlige markedsopdateringer..
  • Børsnoteringer – Opdateringer på nye og igangværende børsnoteringer i Skandinavien samt resultaterne af dem. (Nyhedsbrev fra Nyemission.dk)   
  • Nyheder – Nyheder fra og om Kapital Partner, herunder indsigt om kapitalmarkederne og børsnoteringer samt invitation til investormøder og- arrangementer.
  • Danish Biotech Weekly – Ugentlig opdatering med nyheder og kursudvikling for alle danske, børsnoterede selskaber uanset hvilket land eller børs de er noteret

*Hvis du ønsker information om vores kommende investeringsforening med fokus på de nordiske vækstbørser, herunder mulighed for at investere, så tilmeld dig nyhedsbrevet Nyheder.
Investornetværk:

Ønsker du at være en del af Kapital Partners investornetværk, hvor du får adgang til investeringer i selskaber og emissioner, samt indbydelse til investorrettede arrangementer
udfyld venligst formularen her.

Udvalgte cases

Del indlægget på sociale media eller på email. 

LinkedIn
Facebook
Twitter
Email