Audientes’ H1 med fokus på salg og kapitalrunde

Audientes lån

Audientes’ halvårsrapport viser et begyndende salg af høreapparatet Ven, der i dette halvår forventes at blive ca. 10x større end i første halvår. Investeringscasen er intakt, men kapitaltilførsel er påtrængende og sker formentlig i forbindelse med flytning af børs fra First North til Spotlight medio september.

Audientes: Ticker: AUDNTS | Kurs: DKK 6,66 | Market Cap.: DKK 63 mio. | YTD kursudvikling: -43%

Omtrent 500 mio. mennesker verden over, som lider af høretab, har enten ikke råd eller adgang til brugbare høreapparats løsninger. Audientes tilbyder selvjusterende kvalitets høreapparater til ca. 2.400 kr. (1/6 – 1/14 af de traditionelle høreapparaters pris). Det forbedrer mulighederne for de mange mennesker med høretab verden over.

Salget af Ven i Indien er påbegyndt

Audientes lancerede Ven i Indien i slutningen af marts, og genererede en omsætning på ca. DKK 1 mio. i første halvår. Med en udsalgspris på ca. 2.400 kr. er der formentligt solgt i niveauet 1.000 høreapparater fra egen webshop og de p.t. ca. 350 udsalgssteder i Indien. For hele året fastholdes forventningerne om en omsætning i niveauet DKK 9-12 mio. og således en kraftig acceleration af salget.

Opbygning af salgskanaler

Audientes har i første halvår fordoblet antallet af salgssteder til over 350 lokationer. I forlængelse af det har Audientes også etableret pop-up boder, der bl.a. er med til at skabe øget opmærksomhed om Ven. Dertil vil der være et øget fokus på B2B-kanaler fremfor B2C-kanaler, da konverteringsraterne i B2B-kanalerne har været bedst.

Lancering af Companion i 4. kvartal

Vækst i år forventes også at komme fra det i juli annoncerede Companion høreapparat, der efter planen skal lanceres i Q4. Companion er rettet imod USA og kategorien smart ikke-medicinsk forbrugerelektronik, som betyder, at Audientes kan sælge det uden en FDA-godkendelse.

Læs også: Om 2 måneder åbner det amerikanske marked for Audientes’ høreapparat

Kapitaltilførsel på vej – afgørende for 2022-forventningerne

Ved udgangen af halvåret havde Audientes en kassebeholdning på DKK 3,7 mio. Med et månedligt cash burn på ca. DKK 1 mio. er det oppe over med en kapitaltilførsel. Hvis kapitaltilførslen skal bringe selskabet helt frem til næste år, er den formentlig på minimum DKK 13 mio., da selskabet har et lån på ca. DKK 8 mio., der forfalder senere i år. Audientes har ikke meddelt hvor meget kapital der ønskes rejst nu, men såfremt hele beløbet ikke opnås, vil forventningerne til helåret kunne blive nedjusteret.

Flere faktorer for den negative kursudvikling

Selskaber, der skal hente kapital, bliver p.t. straffet på aktiemarkederne. Udsigten til et udbud af aktier er formentlig en af grundene til den negative kursudvikling siden februar i år. Vi ser derfor ikke umiddelbart en større positiv kursudvikling, før der er en afklaring omkring finansieringen. Dertil er der eventuelt et – dog mindre – salgspres for de aktionærer, der ikke kan eller vil handle på Spotlight. Audientes har sidste handelsdag den 16. september 2022 på First North (første handelsdag på Spotlight den 19. september), og det vil det være oplagt, at der i den forbindelse sker en udmelding omkring finansieringen.

Kursudviklingen år til dato for Audientes og Kapital Partner Nordic Healthcare Index

Disclaimer 

Udvalgte investeringscases

Ønsker du at modtage et af vores nyhedsbreve? Udfyld venligst formularen nedenunder.

  • Investeringscases – Nyhedsbreve med top aktuelle investeringscases fra de nordiske vækstbørser og life science sektoren, og ugentlige markedsopdateringer..
  • Børsnoteringer – Opdateringer på nye og igangværende børsnoteringer i Skandinavien samt resultaterne af dem. (Nyhedsbrev fra Nyemission.dk)   
  • Nyheder – Nyheder fra og om Kapital Partner, herunder indsigt om kapitalmarkederne og børsnoteringer samt invitation til investormøder og- arrangementer.
  • Danish Biotech Weekly – Ugentlig opdatering med nyheder og kursudvikling for alle danske, børsnoterede selskaber uanset hvilket land eller børs de er noteret

*Hvis du ønsker information om vores kommende investeringsforening med fokus på de nordiske vækstbørser, herunder mulighed for at investere, så tilmeld dig nyhedsbrevet Nyheder.
Investornetværk:

Ønsker du at være en del af Kapital Partners investornetværk, hvor du får adgang til investeringer i selskaber og emissioner, samt indbydelse til investorrettede arrangementer
udfyld venligst formularen her.

Udvalgte cases

Del indlægget på sociale media eller på email. 

LinkedIn
Facebook
Twitter
Email