ViroGates stærk udvikling i aktien i år

ViroGates aktien har med en stigning på næsten 100% i år (den 5. november 2021) vist en stærk performance, drevet af kunde fremgang, solidt klinisk salg og pipeline data. ViroGates er et diagnostisk selskab, som arbejder med suPAR, som er en biologisk markør, der siger noget om inflammation i kroppen.

Høj suPAR giver høj risiko for dødelighed

Man kan måle proteinet i blodet hos alle. Fra studier på sygdomme som HIV, cancer, diabetes, hepatitis C og andre vira gælder det, at jo højere suPAR er, desto mere syg bliver man ift. personer med lav suPAR. Således kan suPAR niveauer på hhv. under 4ng/ml, mellem 4-6ng/ml, og over 6ng/ml identificere akut patienter med en lav, medium eller høj risiko for dødelighed inden for 30- og 90 dage.

ViroGates udbyder tre typer af tests:

  • ELISA til brug hos forskningskunder
  • suPARnostic Quick Triage til brug i akutmodtagelser
  • suPARnostic TurbiLatex til brug hos hospitaler med egne laboratorier.

ViroGates produkter er godkendt i EU, Indien og Canada og selskabet ønsker på længere sigt at udvide markederne til også at omfatte USA og Asien.

Patienter, der gennemgår større operationer, risikerer ofte at udvikle postoperative komplikationer, som er en almindelig årsag til død og sygdom. Disse komplikationer kan også øge indlæggelser på ICU (intensiv) og hospitalsophold, hvilket påvirker sundhedsomkostningerne. Undersøgelse viser, at suPAR kan hjælpe med at identificere patienter med høj risiko for postoperative komplikationer, sygelighed og dødelighed. For hver stigning ng/ml øges sandsynligheden for at udvikle postoperative komplikationer med 50%.

suPAR kan anvendes til forudsigelse af alvorlige Covid-19 komplikationer

En anden undersøgelse har vist, at suPAR har fremragende prognostisk nytte ved forudsigelse af alvorlige Covid-19-komplikationer hos indlagte patienter. Den igangværende pandemi udøver kontinuerligt pres på hospitaler. Den nuværende plejestandard for COVID-19-patienter, er afhængig af rutinemæssig klinisk vurdering og laboratorie vurderinger, men tilbyder begrænset prognostisk information.  Et nyt studie har vist, at højere suPAR-niveauer på tidspunktet for hospitalsindlæggelse er forbundet med en højere risiko for blodpropper og dødelighed hos patienter med COVID-19.

Ny fingerprik test på vej

Når suPARnostic Quick Triage anvendes i en akutmodtagelse, kan lægen med en blodprøve få svar på suPAR niveauet på 20 min. Det giver lægen mulighed for at vurdere, hvorvidt patienten kræves indlagt eller kan hjemsendes. ViroGates arbejder imidlertid på at forbedre metoden, så den baseres på en fingerprik test med en potentielt kortere svartid, hvilket kan åbne op for nye muligheder.

Investorerne bør holde øje med den nye fingerprik test som ventes lanceret i Q2’22, flere kliniske data på suPAR samt den kontinuerlig offentliggørelse af nye rutinekunder.

Disclaimer 

Udvalgte investeringscases

Ønsker du at modtage et af vores nyhedsbreve? Udfyld venligst formularen nedenunder.

  • Investeringscases – Nyhedsbreve med top aktuelle investeringscases fra de nordiske vækstbørser og life science sektoren, og ugentlige markedsopdateringer..
  • Børsnoteringer – Opdateringer på nye og igangværende børsnoteringer i Skandinavien samt resultaterne af dem. (Nyhedsbrev fra Nyemission.dk)   
  • Nyheder – Nyheder fra og om Kapital Partner, herunder indsigt om kapitalmarkederne og børsnoteringer samt invitation til investormøder og- arrangementer.
  • Danish Biotech Weekly – Ugentlig opdatering med nyheder og kursudvikling for alle danske, børsnoterede selskaber uanset hvilket land eller børs de er noteret

*Hvis du ønsker information om vores kommende investeringsforening med fokus på de nordiske vækstbørser, herunder mulighed for at investere, så tilmeld dig nyhedsbrevet Nyheder.
Investornetværk:

Ønsker du at være en del af Kapital Partners investornetværk, hvor du får adgang til investeringer i selskaber og emissioner, samt indbydelse til investorrettede arrangementer
udfyld venligst formularen her.

Udvalgte cases

Del indlægget på sociale media eller på email. 

LinkedIn
Facebook
Twitter
Email