ViroGates modtager DKK 2,8 mio til færdiggørelse af fingerprik testen

ViroGates er et diagnostisk selskab, som arbejder med suPAR, som er en biologisk markør, der siger noget om inflammation i kroppen. Man kan måle proteinet i blodet hos alle. Selskabet kunne i går meddele, at at Innovationsfonden har tildelt diagnostikselskabet et såkaldt Innobooster-legat på 2,8 mio. kr. til det fortsatte arbejde med at udvikle, afprøve og efterfølgende lancere et såkaldt point-of-care-produkt (suPARnostic POC), der ud fra en dråbe blod fra patientens fra patientens finger kan afgøre, om patienten skal indlægges.

POC-produktet skal på under 10 minutter kunne teste både biomarkøren suPAR, og en anden biomarkør ved navn CRP, der ligesom suPAR giver en indikation inflammationsniveauet i kroppen. POC-produktet skal således kunne anvendes som test i ambulancer og i lægepraksis for hurtigt at vurdere, om patienter skal indlægges eller ej.

Jo højere suPAR er, desto mere syg bliver man ift. personer med lav suPAR. Således kan suPAR niveauer på hhv. under 4ng/ml, mellem 4-6ng/ml, og over 6ng/ml identificere akut patienter med en lav, medium eller høj risiko for dødelighed inden for 30- og 90 dage.

POC-produktet skulle have været lanceret i år, men er blevet forsinket til Q2’2022. Forsinkelsen kommer ovenpå en detaljeret gennemgang af udviklingsplanerne med ViroGates’ østrigske partner Genspeed Biotech.

Disclaimer 

Udvalgte investeringscases

Ønsker du at modtage et af vores nyhedsbreve? Udfyld venligst formularen nedenunder.

  • Investeringscases – Nyhedsbreve med top aktuelle investeringscases fra de nordiske vækstbørser og life science sektoren, og ugentlige markedsopdateringer..
  • Børsnoteringer – Opdateringer på nye og igangværende børsnoteringer i Skandinavien samt resultaterne af dem. (Nyhedsbrev fra Nyemission.dk)   
  • Nyheder – Nyheder fra og om Kapital Partner, herunder indsigt om kapitalmarkederne og børsnoteringer samt invitation til investormøder og- arrangementer.
  • Danish Biotech Weekly – Ugentlig opdatering med nyheder og kursudvikling for alle danske, børsnoterede selskaber uanset hvilket land eller børs de er noteret

*Hvis du ønsker information om vores kommende investeringsforening med fokus på de nordiske vækstbørser, herunder mulighed for at investere, så tilmeld dig nyhedsbrevet Nyheder.
Investornetværk:

Ønsker du at være en del af Kapital Partners investornetværk, hvor du får adgang til investeringer i selskaber og emissioner, samt indbydelse til investorrettede arrangementer
udfyld venligst formularen her.

Udvalgte cases

Del indlægget på sociale media eller på email. 

LinkedIn
Facebook
Twitter
Email