Saniona´s børsnotering i USA

Fra den grimme ælling til svane i 2021

CASE: SANIONA

Det danske biotekselskab Saniona har trods en flot rejse fra Aktietorget (Spotlight) over First North til hovedmarkedet på Nasdaq i Stockholm været lidt af den grimme ælling på aktiemarkedet, som hverken har adopteret forretningscasen eller potentialet. Vi forventet, at de amerikanske investorer i forbindelse med Sanionas annoncerede børsnotering i USA vil se væsentligt anderledes på Saniona, som derved vil kunne blive endnu en dansk bioteksvane i det amerikanske.

Ad hoc finansieringer og en stor pipeline af meget forskellige projekter har gjort det svært for Saniona at blive investorernes darling, selvom rigtigt meget er gået rigtigt godt. Når vi tror på, at holdningen vil blive ændret i 2021, skyldes det primært følgende:

  • Pipeline med potentiale for en meget høj værdiansættelse i USA
  • Stor succes for danske biotekselskabers IPO’er i USA
  • Prisfastsættelsen af biotek i USA er væsentlig højere i USA end i Skandinavien

Kursudvikling seneste 12 måneder

Pipeline med mia. potentiale

Vi tror, at særligt Sanionas middel til patienter med PWS vil være den primære kursdriver i 2021 frem til og med børsnoteringen i USA.

Det børsnoterede biotekselskab Zafgen (nu Larimar Therapeutics) havde en markedsværdi på over 1 mia. USD da selskabet var i gang med sit fase III studie af fedmemiddelet beloranib til anvendelse for patienter med Prader-Willi Syndrom (PWS). PWS skyldes en sjælden (1/16.000 fødsler) gendefekt, der giver mangel på mæthed og dermed en livstruende fedme/overspisning. Saniona vil igangsætte sit fase 2b/3 studie i PWS i første halvdel af 2021, og vil formentlig i lighed med andre biotekselskaber inden for PWS få fast track status af FDA. Ved en børsnotering forventer vi, at prisfastsættelsen af Saniona i større omfang vil afspejle den værdi, som Zafgen havde, selvom der stadig er stor usikkerhed for, om Saniona når hele vejen.

Succes for dansk biotek i USA

Flere danske biotekselskaber har haft succes med at blive børsnoteret i USA; F.eks. cancerselskabet Y-mAbs der blev børsnoteret i 2018 med en post-money markedsværdi på ca. 530 mio. USD og som nu har en markedsværdi på 2,1 mia. USD. I oktober i år blev Galecto børsnoteret med en post-money markedsværdi på 320 mio. USD. Det synes derfor sandsynligt, at Saniona med sin lange historik og pipeline vil kunne tiltrække amerikanske investorers interesse og dermed få en succesfuld børsnotering i USA.

Højere prisfastsættelse i USA

Sanionas markedsværdi er p.t. SEK 1,4 mia. efter en kapitaltilførsel på SEK 567 mio. i august. Den reelle prisfastsættelse af Sanionas pipeline er derfor kun i niveauet DKK 650 mio. hvilket er på niveau med f.eks. danske Fluoguide, selvom deres projekt kun er i fase I/II. Det er generelt anerkendt, at biotekselskaber prisfastsættes højere i USA end i Europa og Skandinavien. Kombineret med, at Sanionas prisfastsættelse p.t. synes tynget i forhold til såvel markedet generelt som til peers, er der en formodning for, at børsnoteringen i sig selv vil medføre et niveauskifte i prisfastsættelsen/aktiekursen.

Om Saniona

Saniona AB is a Sweden-based company active in the field of biotechnology. It operates in the area of drugs targeting ion channels to develop therapeutics for pain, central nervous system, and inflammatory or autoimmune diseases. The Company develops a technology platform which enables investigation of all types of ion channel drug targets. Its research is focused on GABAA receptors, nicotinic acetylcholine receptors and potassium channels. The clinical pipeline includes: AN788, a clinical candidate for second line treatment of major depressive disorder (MDD); AN761, to be developed for cognition deficits in schizophrenia and Alzheimer’s disease; AN363, a candidate for treatment of pain disorders; and AN346, an anti-inflammatory treatment in inflammatory bowel disease (IBD); as well as several other projects. The Company is engaged in partnerships with Janssen Pharmaceuticals Inc, Pfizer Inc and Atlas Venture Inc.
Kilde: Refinitiv

Disclaimer: Kapital Partner er Market Relations agent for Saniona.

Disclaimer 

Udvalgte investeringscases

Ønsker du at modtage et af vores nyhedsbreve? Udfyld venligst formularen nedenunder.

  • Investeringscases – Nyhedsbreve med top aktuelle investeringscases fra de nordiske vækstbørser og life science sektoren, og ugentlige markedsopdateringer..
  • Børsnoteringer – Opdateringer på nye og igangværende børsnoteringer i Skandinavien samt resultaterne af dem. (Nyhedsbrev fra Nyemission.dk)   
  • Nyheder – Nyheder fra og om Kapital Partner, herunder indsigt om kapitalmarkederne og børsnoteringer samt invitation til investormøder og- arrangementer.
  • Danish Biotech Weekly – Ugentlig opdatering med nyheder og kursudvikling for alle danske, børsnoterede selskaber uanset hvilket land eller børs de er noteret

*Hvis du ønsker information om vores kommende investeringsforening med fokus på de nordiske vækstbørser, herunder mulighed for at investere, så tilmeld dig nyhedsbrevet Nyheder.
Investornetværk:

Ønsker du at være en del af Kapital Partners investornetværk, hvor du får adgang til investeringer i selskaber og emissioner, samt indbydelse til investorrettede arrangementer
udfyld venligst formularen her.

Udvalgte cases

Del indlægget på sociale media eller på email. 

LinkedIn
Facebook
Twitter
Email