Renewables på vækstbørserne – tid til luft under vingerne?

Verden blev vendt på den anden ende, da Rusland invaderede Ukraine. Aktiemarkederne reagerede prompte med fald over hele linjen, og de nordiske vækstbørser gik ikke ram forbi med et samlet fald i februar på 12,7%. Krigen har medført yderligere prisstigninger på energi og fokus på alternativer til oli og gas. Renewables, der ellers har haft det svært i lang tid, har fået nyt og stærkt fokus, og det har medført de største stigninger på vækstbørserne.

Som investor bør man, hvis man ikke allerede har gjort det, vende blikket mod selskaber inden for alternative og vedvarende former for energi. Vækstbørserne har et bredt udvalg af selskaber inden for Renewables, som umiddelbart står til at gavne væsentligt af nye EU-initiativer. Det er dog ikke alle der trives i den nuværende markedsstemning. Vi har udvalgt nogle af de mange interessante selskaber på vækstbørserne, som gennem længere tid har haft en turbulent tilværelse, men som, med fornyet tiltro fra mange europæiske lande, igen kan få luft under vingerne.

Scandinavian Biogas Fuels International AB (Kurs 25,4 SEK) sælger vedvarende energi baseret på biogas og flydende biogas. Selskabets hovedprodukt er biogas til brug i varmeproduktion, opgraderet og flydende biogas til brug som brændstof til biler samt biogødning som substitut til kunstig gødning.

Ngenic AB (Kurs 23,8 SEK) opererer inden for optimering af varmesystemer gennem intelligente IoT-softwareprodukter til B2C-segmentet. Selskabets produkter inkluderer intelligente termostater samt strømmålere, som leverer data direkte til en app på telefonen.

Quantafuel ASA (Kurs 17,7 NOK) producerer miljøvenligt syntetisk diesel fra affaldsprodukter. Selskabet benytter katalytiske systemer, som er skræddersyet til forskellige kemiske processer, der konverterer materialer indeholdende kuldioxid til syntetisk brændstof.

Hydrogenpro ASA (Kurs 16,48) producerer hydrogen ved brug af strøm fra solceller og vindmøller. Dertil leverer de ingeniørydelser og ekspertise til hydrogenindustrien og til selskaber inden for vedvarende energi.

Absolicon Solar Collector AB (Kurs 121,5 SEK) udvikler, producerer og sælger solcellesystemer til større bygninger, industriel brug og til selskaber som har brug for energi året rundt. Selskabet har bl.a. en aftale med Carlsbergs pilotprojekt i Grækenland, hvor der leveres elektricitet via Absolicons solcelle løsninger.

Disclaimer 

Udvalgte investeringscases

Ønsker du at modtage et af vores nyhedsbreve? Udfyld venligst formularen nedenunder.

  • Investeringscases – Nyhedsbreve med top aktuelle investeringscases fra de nordiske vækstbørser og life science sektoren, og ugentlige markedsopdateringer..
  • Børsnoteringer – Opdateringer på nye og igangværende børsnoteringer i Skandinavien samt resultaterne af dem. (Nyhedsbrev fra Nyemission.dk)   
  • Nyheder – Nyheder fra og om Kapital Partner, herunder indsigt om kapitalmarkederne og børsnoteringer samt invitation til investormøder og- arrangementer.
  • Danish Biotech Weekly – Ugentlig opdatering med nyheder og kursudvikling for alle danske, børsnoterede selskaber uanset hvilket land eller børs de er noteret

*Hvis du ønsker information om vores kommende investeringsforening med fokus på de nordiske vækstbørser, herunder mulighed for at investere, så tilmeld dig nyhedsbrevet Nyheder.
Investornetværk:

Ønsker du at være en del af Kapital Partners investornetværk, hvor du får adgang til investeringer i selskaber og emissioner, samt indbydelse til investorrettede arrangementer
udfyld venligst formularen her.

Udvalgte cases

Del indlægget på sociale media eller på email. 

LinkedIn
Facebook
Twitter
Email