Personlig medicin fra Evaxion kan ændre behandlingen af en række sygdomme

Eevaxion Biotech aktien

Evaxion Biotech er et dansk medicinal selskab noteret i USA, som anvender AI-baserede modeller til at udvikle autoimmune terapier til behandling af cancer og infektionssygdomme. Med gode udsigter for sin AI-drevne platform med fokus på immunonkologi (PIONEER), bakterielle (EDEN) og virussygdomme (RAVEN), vurderer vi, at Evaxion vil have et stærkt potentiale i flere sygdomsområder.

Solide data på EVX-01 og EVX-02 kan åbne op for behandling af flere cancertyper

Selskabets største aktiv hedder EVX-01, som i øjeblikket er i klinisk udvikling til behandling af metastatisk melanom (modermærke cancer med spredning af metastaser). EVX-01 er en personlig peptid-immunterapi, baseret på PIONEER AI-teknologien i kombination med en PD-1 checkpoint-hæmmer. Data fra fase I/IIa-studiet viste en objektiv responsrate (ORR) på 67 % på tværs af alle ni patienter sammenlignet med historiske data på 40 % med anti-PD1-behandling alene. ORR viser forholdet mellem antal patienter, som har opnået helt eller delvist respons på behandlingen og det samlede antal patienter, som evalueres for respons. Undersøgelsen viste også en fuldstændig responsrate på 22% sammenlignet med historisk 7 % med anti-PD1-behandling alene og en delvis responsrate på 44 % versus 33 % sammenlignet med anti-PD1-behandling alene. Fase IIb studiet ventes påbegyndt ved afslutning på året 2021.

Evaxions næste produkt hedder EVX-02 og er en neo-antigen-vaccine til behandling af adjuverende melanom (patienter, som har fået fjernet tumor kirurgisk fuldstændigt, men hvor der er høj risiko for tilbagefald). Foreløbige data fra fase I/II studiet med EVX-02 fra de første patienter viste T-celleaktivering, selv i assays, som ikke var blevet præstimuleret. Evaxion vil derfor fortsætte med at generere flere data fra studiet med det formål at påbegynde et fase II studie med EVX-02 til behandling af adjuverende melanom i H1’22.

Fortsat gode data på EVX-01 og EVX-02 i melanom vil efter vores vurdering kun bane vejen for en markedslancering i både EU og USA i 2027. Vi ser gode muligheder for, at Evaxion kan udvide behandlingen af EVX-01 til også at omfatte andre metastatiske solide tumorer, herunder i NSCLC (Ikke småcellet lungecancer og i blærecancer. Vi vurderer ligeledes, at udvidelser af EVX-02 til adjuverende behandling af andre solide tumorer også være en mulighed.

Aktien har været under mindre pres siden IPO’en tidligere i år – hvilket kan undre

Evaxion aktien har siden selskabets IPO i marts 2021 med en noteringpris på USD 10 været under mindre pres og handler i dag på kurs på USD 6,4 (15. november 2021). Vi vurderer, at dette skyldes en kombination af vanskeligheder ved at kunne tiltrække investorer, og at det kan være svært at forstå selskabets produkter og teknologi, samt et forholdsvist højt cash-burn. Performance i aktien kan alligevel undre os, eftersom selskabet allerede har leveret lovende data på både EVX-01 og EVX-02 og vi ser frem mod en spændende nyheds flow med offentliggørelsen af flere kliniske data og indsendelser af godkendelsesansøgninger. Derudover vurderer vi, at udvidelse af markedet for både EVX-01 og EVX-02 vil være markante value drivers.

Disclaimer 

Udvalgte investeringscases

Ønsker du at modtage et af vores nyhedsbreve? Udfyld venligst formularen nedenunder.

  • Investeringscases – Nyhedsbreve med top aktuelle investeringscases fra de nordiske vækstbørser og life science sektoren, og ugentlige markedsopdateringer..
  • Børsnoteringer – Opdateringer på nye og igangværende børsnoteringer i Skandinavien samt resultaterne af dem. (Nyhedsbrev fra Nyemission.dk)   
  • Nyheder – Nyheder fra og om Kapital Partner, herunder indsigt om kapitalmarkederne og børsnoteringer samt invitation til investormøder og- arrangementer.
  • Danish Biotech Weekly – Ugentlig opdatering med nyheder og kursudvikling for alle danske, børsnoterede selskaber uanset hvilket land eller børs de er noteret

*Hvis du ønsker information om vores kommende investeringsforening med fokus på de nordiske vækstbørser, herunder mulighed for at investere, så tilmeld dig nyhedsbrevet Nyheder.
Investornetværk:

Ønsker du at være en del af Kapital Partners investornetværk, hvor du får adgang til investeringer i selskaber og emissioner, samt indbydelse til investorrettede arrangementer
udfyld venligst formularen her.

Udvalgte cases

Del indlægget på sociale media eller på email. 

LinkedIn
Facebook
Twitter
Email