Kursraket i modvind for nu men kurstriggers lurer i horisonten

Kursraket Bavarian_Nordic

Bavarian Nordic aktien fortsætter med at være i massiv modvind og er de seneste 3 måneder nede med 33%. I samme periode har selskabet offentliggjort positive fase II resultater for corona vaccinen ABNCoV2, som baner vejen for den videre færd i fase III og sikret en succesfuld kapitaludvidelse til brug for igangsætningen af fase III studier med RSV-vaccinen. Bavarian Nordic står således i en historisk position med to fuldt finansieret fase 3 projekter, som bliver rullet ud i terapiområder (corona og RSV) med multi blockbuster potentiale (omsætning på minimum USD 1 mia.). Dette burde efter vores vurdering isoleret set have haft en positiv aktiekurseffekt. Vi er dog opmærksomme på, at opblusningen af Covid19 pandemien som følge af omikron varianten vil have en negativ påvirkning på performance i Rabipur/ RabAvert til vaccinering mod rabies og Encepur til beskyttelse mod flåtbåren hjernebetændelse, men ser dog en markant bedring i salget i takt med en potentiel forbedring af corona pandemien.

Modvinden i aktien er derfor ikke så meget selskabsspecifik men derimod primært drevet af sektor rotation i markedet, som følge af øget risikoaversion pga. udsigt til højere renter. Denne tendens ser efter vores vurdering ud til at være persistent en stykke tid endnu, men alligevel er der interessante cases især indenfor life science, som vi vurderer stadig har et stort uforløst potentiale, og hvor vi forventer, at et positiv nyheds flow vil favorisere aktien. Sådan en case er Bavarian Nordic, og på trods af en vanskelig aktiekurs start på 2022, ser vi stadig gode muligheder for en højere værdisætning i 2022 i takt med nyheds flowet fra især coronavaccinen ABNCoV2 og RSV-vaccinen materialiseres. Vi vurderer fortsat at disse events kan være transformativt for aktien.

Sidste fase II data på corona vaccinen primo februar 2022 er næste kurstrigger

Allerede primo februar får vi forventeligt de sidste fase II data fra coronavaccinen for de ikke- vaccinerede, som er på en lavere dosis (50 mcg) og som i fase I allerede har vist en positiv effekt. Det kan få betydning for udformning af fase III studiet.

For Bavarian Nordic vil det være positivt, hvis vaccinen også i det fulde fase II viser en plateaueffekt på 50mcg, da det dels vil kunne halvere produktionsomkostningerne og dels fordoble vaccine outputtet i forhold til den anvendte dosis på 100mcg i de foreløbige fase II data. Derudover vil ABNCoV2 i begyndelsen af 2022 blive testet mod omikron-varianten med det formål, at vurdere, om vaccination med ABNCoV2 producerer antistoffer mod også den variant.

Bavarian Nordic har tidligere vist gode data med abncov2 som indikerer god effekt, høj sikkerhed samt højere antistofniveau end for de allerede godkendte vacciner. Således så vi antistofniveauer, der var op til 12 gange højere end de niveauer, man typisk måler i patienter, der har overstået et sygdomsforløb med covid-19, og 3 gange højere end hvad der er set med vaccinen fra Pfizer.

Fase 3 data ventes offentliggjort i slutningen af 2022, og Bavarian vil lave en rolling submission, hvilket betyder, at sundhedsmyndighederne vil modtage vigtige dele af ansøgningen måneder i forvejen sammenlignet med, hvornår de ville få det på en typisk tidslinje. Dette kan bringe coronavaccinen på markedet allerede i begyndelsen af 2023.

Bavarian Nordic aktiekurs udvikling de seneste 3 måneder

Læs også: Bavarian Nordic – Stærke nyheder på flere fronter – men aktien hænger lidt

Disclaimer 

Udvalgte investeringscases

Ønsker du at modtage et af vores nyhedsbreve? Udfyld venligst formularen nedenunder.

  • Investeringscases – Nyhedsbreve med top aktuelle investeringscases fra de nordiske vækstbørser og life science sektoren, og ugentlige markedsopdateringer..
  • Børsnoteringer – Opdateringer på nye og igangværende børsnoteringer i Skandinavien samt resultaterne af dem. (Nyhedsbrev fra Nyemission.dk)   
  • Nyheder – Nyheder fra og om Kapital Partner, herunder indsigt om kapitalmarkederne og børsnoteringer samt invitation til investormøder og- arrangementer.
  • Danish Biotech Weekly – Ugentlig opdatering med nyheder og kursudvikling for alle danske, børsnoterede selskaber uanset hvilket land eller børs de er noteret

*Hvis du ønsker information om vores kommende investeringsforening med fokus på de nordiske vækstbørser, herunder mulighed for at investere, så tilmeld dig nyhedsbrevet Nyheder.
Investornetværk:

Ønsker du at være en del af Kapital Partners investornetværk, hvor du får adgang til investeringer i selskaber og emissioner, samt indbydelse til investorrettede arrangementer
udfyld venligst formularen her.

Udvalgte cases

Del indlægget på sociale media eller på email. 

LinkedIn
Facebook
Twitter
Email