Gamingsektoren er begyndt at røre på sig igen

Under coronanedlukningen var der få sektorer, der performede bedre end gaming. Aktiviteten steg blandt brugere verden over, og gamingselskaberne nød godt af udviklingen. Det seneste år har gamingselskaberne på de nordiske vækstbørser dog haft en svag performance, hvor de i gennemsnit er faldet 28%. Det seneste stykke tid er selskaberne begyndt at røre på sig igen.

Kapital Partner har udarbejdet en liste af 24 selskaber på de nordiske vækstbørser, der er direkte involveret i gamingsektoren. Det inkluderer bl.a. Paradox Interactive AB og Astralis A/S som hhv. udvikler spil og opererer indenfor esport under diverse spiltitler. Selskaber, der er indirekte involveret i gamingsektoren via salg af mikrochips, marketingservices eller betting, er ikke inkluderet.

Flere gamingselskaber har haft en flot udvikling den seneste uge

Safe Lane Gaming AB (25%) (Nordnet) er en vækstvirksomhed, der fokuserer på både opkøb og udvikling af spil til det globale spilmarked. Selskabet leverer spil til en bred kundegruppe, og deres portefølje består af mere end 15 spil, som er downloadet over 200 mio. gange i alt. Safe Lane Gaming AB har en børsværdi på 86 MSEK og en omsætning på 57 MSEK i 2021.

Trophy Games Development A/S (14%) (Nordnet) udvikler og udgiver spil tilpasset til eksempelvis iOS, Android og PC. Virksomheden udvikler og udgiver spil primært i fodboldmanagersegmentet. Spillene sælges videre under en række mærker, og brugerne består af private brugere. Selskabet har en børsværdi på 148 MDKK og en omsætning på knap 38 MDKK i seneste regnskabsår.

Thunderful Group AB (7%) (Nordnet) udvikler og lokaliserer pc-, konsol- og mobilspil til det globale spilmarked. Selskabet distribuerer også spil, spilkonsoller, spiltilbehør og legetøj på det nordiske og baltiske marked. Virksomheden blev grundlagt i 2019 efter en omstrukturering af virksomhedsgrupperne Thunderful, Bergsala, Amo Toys og Nordic Game Supply. Selskabet har en børsværdi på ca. SEK 1,5 mia. og en omsætning på ca. SEK 3,1 mia.

Selvom selskaberne har haft en flot udvikling i aktiekursen den seneste uge, så har de haft betydelige fald det seneste år. Safe Lane Gaming AB er faldet 87%, Trophy Games Development A/S er faldet 29%, og Thunderful Group AB er faldet 62%. Den bedst performende aktie det seneste år har været danske 5th Planet Games A/S, der er steget knap 129%.

Udviklingen for gamingselskaberne på de nordiske vækstbørser det seneste år

Illustrationen viser, hvordan gamingselskaberne på de nordiske vækstbørser har udviklet sig den seneste uge (grøn og rød) og det seneste år (grå).

Langsigtede vækstdrivere for gamingindustrien

Gamingmarkedet forventes at vokse til $547 mia. i 2030 med en årlig vækt på 13%. Sektoren får bl.a. medvind gennem nye måder at spille på så som VR, AR og cloud-gaming. Samtidigt får en større del af verdens befolkning adgang til et hurtigere og mere stabilt netværk. De store techselskaber som Microsoft, Google, Meta mv. investerer ligeledes massivt i gaming. Det kommer gamingselskaberne på de nordiske vækstbørser til gavn, da de er med til at levere content og løsninger til de store techselskabers fremmarch indenfor gaming. Det gør samtidigt gamingselskaberne på de nordiske vækstbørser til potentielle opkøbskandidater.

Disclaimer 

Udvalgte investeringscases

Ønsker du at modtage et af vores nyhedsbreve? Udfyld venligst formularen nedenunder.

  • Investeringscases – Nyhedsbreve med top aktuelle investeringscases fra de nordiske vækstbørser og life science sektoren, og ugentlige markedsopdateringer..
  • Børsnoteringer – Opdateringer på nye og igangværende børsnoteringer i Skandinavien samt resultaterne af dem. (Nyhedsbrev fra Nyemission.dk)   
  • Nyheder – Nyheder fra og om Kapital Partner, herunder indsigt om kapitalmarkederne og børsnoteringer samt invitation til investormøder og- arrangementer.
  • Danish Biotech Weekly – Ugentlig opdatering med nyheder og kursudvikling for alle danske, børsnoterede selskaber uanset hvilket land eller børs de er noteret

*Hvis du ønsker information om vores kommende investeringsforening med fokus på de nordiske vækstbørser, herunder mulighed for at investere, så tilmeld dig nyhedsbrevet Nyheder.
Investornetværk:

Ønsker du at være en del af Kapital Partners investornetværk, hvor du får adgang til investeringer i selskaber og emissioner, samt indbydelse til investorrettede arrangementer
udfyld venligst formularen her.

Udvalgte cases

Del indlægget på sociale media eller på email. 

LinkedIn
Facebook
Twitter
Email