FluoGuide Q1 rapport: På vej mod fase 2 studier og kapitalrejsning

FluoGuides Q1 bød på bl.a. samarbejdsaftale med verdensledende operationsrobot-virksomhed og DKK 11 mio. i kapitalberedskab. Igangsætning af de planlagte fase 2 forsøg kræver yderligere kapital – der formentlig kommer via privatplacering hos professionelle og institutionelle investorer – og som i så fald vil kunne agere væsentlig kurstrigger.

FluoGuide: Ticker: FLUO | Pris: 47,7 SEK | Market Cap: MSEK 577 | ÅTD-kursudvikling: -23%

FluoGuide er et dansk biotekselskab, der udvikler lægemidler, som får kræftceller til at lyse under kræftoperationer (”Flourescence Guided Surgey”/FGS). Det gør, at kirurgerne bedre kan identificere kræftvævet, som skal bortopereres, og dermed sikre sig, at de både fjerner alle kræftcellerne og undgår at fjerne sundt væv. Det øger mulighederne for kræftoperationer, reducerer patienternes bivirkninger og tilbagefald/reoperationer, samt mindsker operationstiden – og mindsker dermed også de samlede sundhedsomkostninger. FluoGuide kalder det: Intelligent surgical targeting. Aktien handles på First North Stockholm og har tickerkoden FLUO.

Partnerskab verdensledende robotvirksomhed er væsentlig – også for kapital

I marts indgik FluoGuide en samarbejdssaftale med Intuititve Surgical rettet mod hoved- og halskræft. I dag har patienter med kræft nede i halsen stort set kun mulighed for at modtage kemoterapi, fordi det ikke er muligt at operere så langt nede i halsen. Intuitive Surgical har udviklet små robotarme, der kan gøre operationer mulige i områder, der før har været svært tilgængelige. I kombination med FluoGuides løsninger, der synliggører kræftceller, kan samarbejdet øge behandlingsmulighederne for patienter. Aftalen med Intuitive Surgical agerer som en stærk blåstempling af FluoGuides teknologi og er meget værdifuld for succes med den kommende kapitaltilførsel.

Oversigt af kommende kurstriggere

  1. Start af fase II forsøg med FG001 i henholdsvis hoved- og halskræft og i aggressiv hjernekræft (2024/primo 2025)
  2. Succesfuld kapitalrejsning (privatplacering) på op til DKK 100 mio. (2024)
  3. Indgåelse nye partneraftaler med udstyrsproducenter (2024 – )
  4. Udvidelse af pipeline i andre kræftindikationer (2025 – )
  5. Positive resultater af fase II studierne (2025/2026)

FluoGuides aktiekurs har været presset det seneste år efter en fantastisk performance efter IPO’en

Det seneste år er aktiekursen for FluoGuide faldet 45%, og aktien har dermed underperformet relativt til de øvrige healthcareaktier i Norden det seneste år. De seneste 5 år har FluoGuide dog haft en fantastisk kursudvikling med et afkast på over 650%.

Kursudviklingen det seneste år for FluoGuide vs. KPHC-indekset

FluoGuide afsluttede Q1 med en kassebeholdning på MDKK 10.7. Et fald fra MDKK 21,7 ved udgangen af 2023. FluoGuide har en kreditfacilitet om på MDKK 20, hvor MDKK 10 er blevet trukket. FluoGuide planlægger dog start af to fase II studier, som formentlig vil koste i niveauet MDKK 50-60 i alt. Derfor har FluoGuide behov for kapital i 2024, hvilket kan have været en medvirkende årsag til aktiens kursfald. En succesfuld kapitalrejsning agerer som en kurstrigger, der kan få investorernes kortsigtede fokus væk fra kapitalrejsningen hen mod den interessante udvikling i pipelinen.

Disclaimer 

Udvalgte investeringscases

Ønsker du at modtage et af vores nyhedsbreve? Udfyld venligst formularen nedenunder.

  • Investeringscases – Nyhedsbreve med top aktuelle investeringscases fra de nordiske vækstbørser og life science sektoren, og ugentlige markedsopdateringer..
  • Børsnoteringer – Opdateringer på nye og igangværende børsnoteringer i Skandinavien samt resultaterne af dem. (Nyhedsbrev fra Nyemission.dk)   
  • Nyheder – Nyheder fra og om Kapital Partner, herunder indsigt om kapitalmarkederne og børsnoteringer samt invitation til investormøder og- arrangementer.
  • Danish Biotech Weekly – Ugentlig opdatering med nyheder og kursudvikling for alle danske, børsnoterede selskaber uanset hvilket land eller børs de er noteret

*Hvis du ønsker information om vores kommende investeringsforening med fokus på de nordiske vækstbørser, herunder mulighed for at investere, så tilmeld dig nyhedsbrevet Nyheder.
Investornetværk:

Ønsker du at være en del af Kapital Partners investornetværk, hvor du får adgang til investeringer i selskaber og emissioner, samt indbydelse til investorrettede arrangementer
udfyld venligst formularen her.

Udvalgte cases

Del indlægget på sociale media eller på email. 

LinkedIn
Facebook
Twitter
Email