Fluoguide: FG001 har blockbuster potentiale

Fluoguide-investering

Fluoguide har udviklet et stof, der gør cancerceller selvlysende under operationer. Det skal hjælpe kirurger med at udføre mere præcise operationer, så de ikke bortopererer raske celler eller overser tumorvæv, der burde have været fjernet under operationen. Selskabets største aktiv hedder FG001, som ventes at kunne komme på markedet i 2025, bliver undersøgt i fase 1/2 mod glioblastom, som er en aggressiv form for hjernecancer med dårlige prognostika, med en markedstørrelse på USD 300 mio.

Produkter rettet mod et samlet marked på USD 5 mia.

Fluoguide har netop meddelt, at selskabet i begyndelsen af 2022 påbegynder fase 2 studier med FG001 mod NSCLC (Ikke småcellet lungecancer) med en markedstørrelse på ca. USD 700 mio. Fluoguide planlægger også at starte kliniske fase 2 studier med FG001 i brystcancer med en markedstørrelse på ca. USD 3 mia. i H1’2022.  Disse indikationer vil således øge patientpopulationen markant. Vi vurderer, at FG001 har blockbuster potentiale (et salg på mere end USD 1 mia.) såfremt det lykkes at få etableret FG001 i flere cancer typer.  Selskabets næste produkt FG002 er stadig i prækliniks udvikling mod tyktarmscancer som har en markedsstørrelse på ca. USD 1 mia.

FG001 har blokbuster potentiale

Vi ser gode muligheder for Fluoguide for at udvide behandlingen med FG001 til også at omfatte andre cancertyper, hvilket vil øge patientpopulationen markant og give produktet blockbuster potentiale. FG001 er et uPAR-målrettet fluorescerende billeddannende middel beregnet til kirurgisk brug i realtid for at forbedre kirurgiske resultater.

FG001 undersøges i øjeblikket mod glioblastom i fase 1/2, som ventes afsluttet i midten af 2022 med umiddelbart opstart af fase 3 studie efterfølgende. Succesfulde data vil kunne bane vejen for en markedslancering i 2025 mod et marked med størrelse på ca. USD 300 mio.

Fluoguide har fornyeligt offentliggjort positive fase 1 resultater, som viste, at FG001 får tumorvævet i patienternes hjerne til at lyse op, og at det er sikkert at bruge til mennesker. I alt 27 patienter med cancer i hjernen har i selskabets fase 1/2-forsøg fået FG001 indsprøjtet, og hos 25 af patienterne er der konstateret lysende kræftceller.

FG001 er en injektionsvæske, der føres rundt i hele patientens krop, hvilket betyder, at FG001 kan undersøges i patienter med andre typer af cancer uden krav om nye sikkerhed studier. Selskabets næste produkt FG002, der er stadig i prækliniks udvikling mod tyktarmscancer, vurderes at passe bedre til fluorescence-guided operationer end FG001, men knap så meget til fototermisk terapi.

Stærkt nyheds flow i 2022 kan på ny løfte aktiekursen

Aktien er pt. (den 10. november 2021) nede med ca. 27% i år formentlig drevet af en lidt dårligere markedsstemning omkring vækstaktier og kapitaludvidelsen i maj 2021. På kapitaludvidelsen rejste Fluoguide SEK 75 mio. som primært skulle anvendes til et fase 2 studie for FG001 for en ny prevalent indikation (NSCLC) og forberedelse af et fase 3 studie i 2022 (glioblastom) samt prækliniske studier af FG002. Vi venter et stærkt nyheds flow i 2022, hvor fremdrift i pipelinen efter vores vurdering vil kunne give et fornyet upside til den nuværende aktiekurs.

Disclaimer 

Udvalgte investeringscases

Ønsker du at modtage et af vores nyhedsbreve? Udfyld venligst formularen nedenunder.

  • Investeringscases – Nyhedsbreve med top aktuelle investeringscases fra de nordiske vækstbørser og life science sektoren, og ugentlige markedsopdateringer..
  • Børsnoteringer – Opdateringer på nye og igangværende børsnoteringer i Skandinavien samt resultaterne af dem. (Nyhedsbrev fra Nyemission.dk)   
  • Nyheder – Nyheder fra og om Kapital Partner, herunder indsigt om kapitalmarkederne og børsnoteringer samt invitation til investormøder og- arrangementer.
  • Danish Biotech Weekly – Ugentlig opdatering med nyheder og kursudvikling for alle danske, børsnoterede selskaber uanset hvilket land eller børs de er noteret

*Hvis du ønsker information om vores kommende investeringsforening med fokus på de nordiske vækstbørser, herunder mulighed for at investere, så tilmeld dig nyhedsbrevet Nyheder.
Investornetværk:

Ønsker du at være en del af Kapital Partners investornetværk, hvor du får adgang til investeringer i selskaber og emissioner, samt indbydelse til investorrettede arrangementer
udfyld venligst formularen her.

Udvalgte cases

Del indlægget på sociale media eller på email. 

LinkedIn
Facebook
Twitter
Email