Expres2ion Biotechnologies – Konkurrent-nyt gør os ikke bekymrede

Expres2ion Biotechnologies aktien kom under pres i gårsdagens handel ovenpå nyheden om, at forskere ved Cleveland Clinics Lerner Research Institute i USA har igangsat fase 1 studier med en vaccine mod brystcancer. Denne vaccine rettes mod patienter med tidligt stadie af triple-negativ brystcancer. ExpreS2ion Biotechnologies udvikler også på en lovende terapeutisk vaccine mod brystcancer kaldet ES2B-C001, som rettes mod de patienter, der er HER2 positive, hvilket udgør ca. 20% af patienterne. Det er således tale om to forskellige vacciner, og derfor bør vaccinen fra Cleveland Clinics Lerner Research Institute ikke ses som en direkte konkurrent til Expres2ion. Vi vurderer derfor, at presset på aktiekursen er en overreaktion.

Næste trigger på trapperne fra Expres2ion

Næste trigger fra Expres2ions brystcancer vaccine er at få demonstreret proof-of-concept i dyremodeller som ventes omkring årsskiftet 2021/2022. Gode data vil kunne bane vejen for igangsætning af kliniske studier i 2023.

Brystcancervaccinen rettes mod de patienter, som er HER2 positive, hvilket udgør ca. 20% af patienterne. Hos HER2 positive brystcancer patienter er HER2 proteinet overudtrykt på celleoverfladen. Det unormalt store antal HER2-receptorer medfører, at cellerne bliver overstimuleret og deler sig ukontrolleret og derved promoverer cancercelle væksten. I tidligere prækliniske data har ES2B-C001 vist at have et stærkt antistof mod HER2, som forhindrede tumorvækst. Den førerende behandling af HER2 positive brystcancer er trastuzumab, som før patentudløb blev solgt som Herceptin med salg på USD 7 mia.

Disclaimer 

Udvalgte investeringscases

Ønsker du at modtage et af vores nyhedsbreve? Udfyld venligst formularen nedenunder.

  • Investeringscases – Nyhedsbreve med top aktuelle investeringscases fra de nordiske vækstbørser og life science sektoren, og ugentlige markedsopdateringer..
  • Børsnoteringer – Opdateringer på nye og igangværende børsnoteringer i Skandinavien samt resultaterne af dem. (Nyhedsbrev fra Nyemission.dk)   
  • Nyheder – Nyheder fra og om Kapital Partner, herunder indsigt om kapitalmarkederne og børsnoteringer samt invitation til investormøder og- arrangementer.
  • Danish Biotech Weekly – Ugentlig opdatering med nyheder og kursudvikling for alle danske, børsnoterede selskaber uanset hvilket land eller børs de er noteret

*Hvis du ønsker information om vores kommende investeringsforening med fokus på de nordiske vækstbørser, herunder mulighed for at investere, så tilmeld dig nyhedsbrevet Nyheder.
Investornetværk:

Ønsker du at være en del af Kapital Partners investornetværk, hvor du får adgang til investeringer i selskaber og emissioner, samt indbydelse til investorrettede arrangementer
udfyld venligst formularen her.

Udvalgte cases

Del indlægget på sociale media eller på email. 

LinkedIn
Facebook
Twitter
Email