Expres2ion Biotech: Positive fase 2 data på covid19 vaccinen kan trække aktien yderligere op

ExpreS2ion Biotechnologies aktien
Del på linkedin
Del på twitter
Del på facebook
Del på email
Del på print

ExpreS2ion Biotechnologies aktien ligger oppe med en stigning på 354% ÅTD (den 22. november 2021) primært drevet et positivt nyheds flow fra Covid19 vaccinen ABNCoV2, som udvikles af partneren Bavarian Nordic. Vi vurderer, at flere solide kliniske data på ABNCoV2 vil kunne trække aktien yderligere op – næste tigger bliver offentliggørelsen af fase 2 data, som ventes i december i år. ExpreS2ion havde ved udgangen af september 2021 en kassebeholdning på SEK 142 mio.

Succesfuld corona vaccine fra Bavarian Nordic vil have en meget positiv effekt

ExpreS2ion Biotechnologies har specialiseret sig i produktion af komplekse proteiner gennem sin ExpreS2 protein platform og har gennem de seneste 10 år produceret mere end 300 forskellige proteiner. Selskabet er godt i gang med udviklingen af sin egen pipeline, som tæller flere vacciner, hvor Covid19 vaccinen ABNCoV2 har det højeste potentiale på den korte bane.

I foråret 2020 indgik Bavarian Nordic en licensaftale med Adaptvac og overtog rettighederne til vaccinen abncov2 for ca. DKK 30 mio. i forudbetaling. Expres2ion har en ejerandel af på 34% af Adaptvac. Ved en succesfuld lancering af abncov2 potentielt primo 2023 vil ExpreS2ion gennem ejerandel af Adaptvac modtage både salgs relaterede milepælebetalinger og lave tocifrede royalties af Adaptvac royalties. De finansielle detaljer i licensaftalen mellem selskaberne er ikke offentliggjort, men ved opnåelse af visse udviklings- og salgsmilepæle kan Adaptvac potentielt modtage EUR 136 mio. i betalinger fra Bavarian Nordic plus salgsroyalties.

Allerede i december i år, ventes fase 2 data på corona vaccinen abncov2 offentliggjort. Gode data vil være, at vi ser, at vaccinen kan booste immunforsvarets respons hos mennesker, der før har været vaccineret, uanset hvilken vaccine de har fået, og at den respons forbliver stærk mod alle de større varianter af coronavirussen. Det vil være enestående data som kan gøre abncov2 til en såkaldt best-in-class og bane vejen for en markedslancering i begyndelsen af 2023.

Bavarian Nordic har allerede vist gode data med abncov2 som indikerer god effekt, høj sikkerhed samt højere antistofniveau end for de allerede godkendte vacciner. Således så vi antistofniveauer, der var op til 12 gange højere end de niveauer, man typisk måler i patienter, der har overstået et sygdomsforløb med covid-19, og 3 gange højere end hvad der er set med vaccinen fra Pfizer.

Lovende Brystcancer vaccine

ExpreS2ion Biotechnologies udvikler også på en lovende terapeutisk vaccine mod brystcancer kaldet ES2B-C001, hvorfra næste trigger er at få demonstreret proof-of-concept i dyremodeller som ventes omkring årsskiftet 2021/2022. Gode data vil kunne bane vejen for igangsætning af kliniske studier i 2023.

Brystcancer vaccinen rettes mod de patienter, som er HER2 positive, hvilket udgør ca. 20% af patienterne. Hos HER2 positive brystcancer patienter er HER2 proteinet overudtrykt på celleoverfladen. Det unormalt store antal HER2-receptorer medfører, at cellerne bliver overstimuleret og deler sig ukontrolleret og derved promovere cancercelle væksten. I tidligere prækliniske data har ES2B-C001 vist at have et stærkt antistof mod HER2, som forhindrede tumor vækst. Den førerende behandling af HER2 positive brystcancer er trastuzumab, som før patentudløb blev solgt som Herceptin med salg på USD 7 mia.

Kursgraf Expression Biotechnologies ÅTD

Ønsker du at modtage et af vores nyhedsbreve? Udfyld venligst formularen nedenunder.

Tilmeld Dig Kapital Partners Investeringscases

Investeringscases er udarbejdet af Kapital Partners analyseteam. Vi udarbejder investeringscases på selskabs-, markeds- og sektor-niveau.