Energikrise står for døren – her er 4 interessante aktier indenfor den grønne omstilling

(Credit

Energipriserne er stukket af i 2022. Ørsted og Vestas er velkendte navne for danske investorer, men ser man under overfladen, kan den næste Vestas eller Ørsted måske findes. Hypen for grønne aktier er p.t. væk, og det gør det muligt at komme ind på attraktive kursniveauer – vi har fundet fire af dem.

Spotprisen for en tønde råolie er steget fra ca. $78 til ca. $86 år til dato. I samme periode er prisen på europæisk naturgas er steget fra ca. €80 til ca. €186 per megawatt-time. Det rammer private forbrugere via lavere rådighedsbeløb, og selskaberne rammes af øget omkostninger, der resulterer i mindre profit, såfremt de ikke hæver priserne.

Under oliekrisen i 1970’erne undersøgte Vestas potentialet for vindmøller, og i 1979 fremstillede Vestas sin første vindmølle, der i dag er verdensførende indenfor vindmøller. Nutidens energikrise kan skabe grobund for fremtidens grønne vindere. Nedenfor er 4 interessante aktier indenfor den grønne omstilling.

1. Energiform med største CO2-besparelse pr. investeret krone

Swedish Sterling AB (Nordnet) anvender en Stirling-motor til at omdanne termisk energi til elektricitet. Virksomhedens seneste produkt – PWR BLOK – er en selvudviklet løsning til genanvendelse af energi fra industrielle restgasser, som konverteres til 100 % CO2-neutral elektricitet med høj effektivitet. Ifølge en uafhængig certificering er PWR BLOK en af de billigste måder at producere elektricitet på, og giver større CO2-besparelser pr. investeret krone end nogen anden energiform.

Swedish Sterling AB har en børsværdi på 873 MSEK, og aktien er faldet 55% år til dato.

2. Flydende havvindmøller med vertikal akse

SeaTwirl AB (Nordnet) udvikler flydende vindmøller, der er tilpasset havet. Selskabets teknologi anvender en vindmølle med lodret akse modsat traditionelle vindmøller, der har en horisontal akse. En central fordel ved Seatwirls flydende vindmøller er, at de kan placeres ved større dybder end konventionelle vindmøller idet, at de ikke kræver et fast fundament. Derved kan Seatwirls vindmøller opstilles ved områder, der i dag er utilgængeligt for konventionelle vindmøller.

SeaTwirl AB har en børsværdi på 318 MSEK, og aktien er steget 15% år til dato.

Credit: SeaTwirl AB

3. Dansk hydrogenspecialist

Everfuel A/S (Nordnet) udvikler tekniske systemer til brintforsyning til tunge køretøjer og industrielle aktører. Everfuel A/S ejer og driver grøn brintinfrastruktur og indgår partnerskaber med OEM’er af køretøjer for at forbinde hele brintværdikæden. Grøn brint er et 100% rent brændstof fremstillet af vedvarende energi og anses som en del af den grønne løsning for transportsektoren i Europa.

Everfuel A/S er et dansk selskab, men er noteret på Euronext Growth i Oslo. Selskabet har en børsværdi på NOK 3,5 mia., og aktien er steget 17% i år.

4. Klassisk leverandør af solenergiprojekter

Norsk Solar AS (Nordnet) er en komplet leverandør af solenergiprojekter, der både udvikler, installerer og sælger solenergiløsninger. Ud over hovedforretningen tilbydes eftermarkedsservice, support og vedligeholdelse. Kunderne er primært virksomheder. Norsk Solar har 107MW i drift eller under opførelse herunder et projekt i Ukraine.

Norsk Solar AS har en børsværdi på 315 MNOK, og aktien er faldet 42% år til dato.

Kursudviklingen år til dato for Swedish Stirling AB, SeaTwirl AB, Everfuel A/S og Norsk Solar AS

Disclaimer 

Udvalgte investeringscases

Ønsker du at modtage et af vores nyhedsbreve? Udfyld venligst formularen nedenunder.

  • Investeringscases – Nyhedsbreve med top aktuelle investeringscases fra de nordiske vækstbørser og life science sektoren, og ugentlige markedsopdateringer..
  • Børsnoteringer – Opdateringer på nye og igangværende børsnoteringer i Skandinavien samt resultaterne af dem. (Nyhedsbrev fra Nyemission.dk)   
  • Nyheder – Nyheder fra og om Kapital Partner, herunder indsigt om kapitalmarkederne og børsnoteringer samt invitation til investormøder og- arrangementer.
  • Danish Biotech Weekly – Ugentlig opdatering med nyheder og kursudvikling for alle danske, børsnoterede selskaber uanset hvilket land eller børs de er noteret

*Hvis du ønsker information om vores kommende investeringsforening med fokus på de nordiske vækstbørser, herunder mulighed for at investere, så tilmeld dig nyhedsbrevet Nyheder.
Investornetværk:

Ønsker du at være en del af Kapital Partners investornetværk, hvor du får adgang til investeringer i selskaber og emissioner, samt indbydelse til investorrettede arrangementer
udfyld venligst formularen her.

Udvalgte cases

Del indlægget på sociale media eller på email. 

LinkedIn
Facebook
Twitter
Email