Ekobot sigter efter 5% markedsandel for landbrugsrobotter

Ekobot har opdateret sin langsigtede vækststrategi, der muliggør øget fokus på udvikling af robotter, mens distributørerne skal håndtere salgsprocessen. På længere sigt er målsætningen en 5% markedsandel i EU, 6% i UK og 1% i USA, mens det på kort sigt handler om at få eksekveret på distributionsaftalerne.

Ekobot: Ticker: EKOBOT | Kurs: 1,83 SEK | Market Cap.: 29 MSEK | YTD kursudvikling: -64%

EKOBOT har udviklet og sælger en landbrugsrobot, der både fjerner ukrudt og indsamler data om afgrøderne, hvorved landmændene kan reducere deres omkostningerne med op til 20%. Ekobot fokuserer på afgrøder, der er vanskelige/omkostningstunge at dyrke i forhold til ukrudtsbekæmpelse, og dermed også det segment af landbruget, der har den største økonomiske fordel af at anvende robotter. Særligt, men ikke kun, økologiske landbrug har gavn af robotterne til ukrudtsfjernelse, da de ikke anvender pesticider. Fokusmarkederne er Sverige, Holland og Danmark.

Læs mere: Investeringscasen for Ekobot

Fokus er rettet mod distributører

I løbet af 2023 har Ekobot oplevet en stigende interesse fra distributører til at sælge Ekobots robotløsninger. Derfor retter Ekobot nu et større fokus på salg gennem distributører, der skal gøre salgsprocessen mere effektiv. Strategien vil bl.a. betyde, at Ekobot skal bruge færre resurser på service og træning af slutkunderne, da dette vil foregå hos distributørerne. I stedet kan Ekobot fokusere på det, som de er bedst til; udvikling af robotter, kunstig intelligens, sensor og værktøjssystemer. En fokusering af forretningen kan på sigt være med til, at Ekobot kan fortsætte med at være en teknologileder inden for landbrugsrobotter. Det øgede fokus på distributører kan på kort sigt dog betyde færre robotleverancer, mens det vil give betydelige fordele fra og med 2025.

5% markedsandel inden for EU i 2030

Ekobot sigter efter 9 markeder inden for EU, Storbritannien samt USA. I første omgang er der tale om direkte salg i Sverige samt via distributører i hhv. Holland og Danmark. På sigt er målsætningen hos Ekobot at nå en markedsandel på 5% i EU, 6% i Storbritannien og 1% i USA, der vil gøre Ekobot til relevant teknologileverandør i det hurtigt voksende marked for landbrugsrobotter.Fremadrettet er det afgørende for investeringscasen, at Ekobot fortsætter med at udvikle brugbare robotter med konkurrencemæssige fordele samt indgår distributionsaftaler med førende virksomheder på markedet, hvilket ligeledes agerer som kurstriggere.

Halveret aktiekurs og ny CEO kan give nyt løft

Siden nytår er aktiekursen faldet 64%. Det sker efter, at selskabets CEO, Erik Jonuks, bl.a. har meddelt, at han forlader selskabet 31. august i år, manglende salg af robotter, mens selskabet dog også har underskrevet et letter of intent med en dansk distributør for det danske og norske marked. De forskellige nyheder har skabt en del uro ovenpå et i forvejen svagt aktiemarked blandt vækstselskaber, og spørgsmålet er nu, om selskabets nye CEO, Jonas Eklind, kan vende den negative udvikling.

Aktiekursen for Ekobot vs. Kapital Partner Nordic Growth Exchanges Index de seneste 12 måneder

Disclaimer

Ønsker du at modtage et af vores nyhedsbreve? Udfyld venligst formularen nedenunder.

  • Investeringscases – Nyhedsbreve med top aktuelle investeringscases fra de nordiske vækstbørser og life science sektoren, og ugentlige markedsopdateringer.
  • Børsnoteringer – Opdateringer på nye og igangværende børsnoteringer i Skandinavien samt resultaterne af dem. (Nyhedsbrev fra Nyemission.dk)   
  • Nyheder – Nyheder fra og om Kapital Partner, herunder indsigt om kapitalmarkederne og børsnoteringer samt invitation til investormøder og- arrangementer.
  • Danish Biotech Weekly – Ugentlig opdatering med nyheder og kursudvikling for alle danske, børsnoterede selskaber uanset hvilket land eller børs de er noteret

*Hvis du ønsker information om vores kommende investeringsforening med fokus på de nordiske vækstbørser, herunder mulighed for at investere, så tilmeld dig nyhedsbrevet Nyheder.
Investornetværk:

Ønsker du at være en del af Kapital Partners investornetværk, hvor du får adgang til investeringer i selskaber og emissioner, samt indbydelse til investorrettede arrangementer
udfyld venligst formularen her.

Se Casen her

ekobot Investeringscase

Q&A with EKOBOT’s CEO Erik Jonuks

Afspil video

Seneste om ekobot

Del indlægget på sociale media eller på email. 

LinkedIn
Facebook
Twitter
Email