Cessatech udvikler næste-generations smertelindring for børn

Cessatech er et spinout-projekt fra Rigshospitalet, ledet af eksperter inden for pædiatrisk anæstesi og smertebehandling. Cessatechs forretningsmodel tilbyder unik, skalerbar økonomisk værdiskabelse ved at identificere og udvikle lægemidler til børn med kort tid til markedet og risikoreduceret profil.

Ved den medicinske behandling af børn anvender lægerne i 70% af tilfældene lægemidler, som ikke er godkendt til børn ved et såkaldt off-label brug. Når lægemidler bruges off-label, er der ikke dokumentation for, om de har en effekt, og hvilke bivirkninger der måtte være. Det kan således f.eks. forårsage beskadigelse af bl.a. hjerne, lever og nyrer.

Selskabets første produkt er CT001, som er en smertestillende næsespray til brug ved smertefulde procedurer hos børn i alderen 1-17 år. For Cessatech er målet en lancering af CT001 i 2024. Udover CT001 tæller selskabets pipeline to yderligere produkter til børn. Disse er CT002 – en beroligende næsespray til diagnostiske procedurer, som f.eks. MR-scanning og CT003 – en lokalbedøvelsesgel, der kan anvendes på åbne sår, f.eks. før syning på skadestuen.

CT001 – en smertestillende næsespray til børn i alderen 1-17 år

CT001 er baseret på en fast kombination af to velkendte stoffer, som allerede er godkendt til behandling af voksne ved injektion, og som også anvendes separat til smertelindring intravenøst hos børn. Det reducerer risikoen betydeligt i de kommende kliniske studier og efterfølgende i ansøgningen om myndighedsgodkendelse. CT001 har, allerede før stiftelsen af Cessatech, i et fase 2 studie med 50 børn udført af rigshospitalet vist sig som sikker og effektiv. Næsesprayen har også vist lovende, foreløbige resultater i et retrospektivt studie baseret på ca. 300 indgreb, der er gennemført over en femårig periode i et samarbejde mellem Rigshospitalet og Astrid Lindgrens Børnehospital i Sverige.

CT001 som næsespray har flere fordele som bl.a. inkluderer let og nålefri administration, og en hurtig virkning. CT001 er ligeså effektiv som en injektionsbehandling, men en injektionsbehandling virker hurtigere efter 3-4 min, hvor CT001 virker efter 12-15 min. Dog er forberedelsestiden til en injektionsbehandling ofte mere end 10-12 min.

I Europa anslås det, at ca. 25 mio. børn hvert år udsættes for smerter i forbindelse med deres behandling hvor 2/3 er på skadestuer som f.eks. brandsår og brækkede lemmer. De øvrige er på pre-hospital (ambulancer) og hospital. Derudover er der muligheder for at øge patientpopulationen til også at omfatte anvendelse hos tandlæger og ved blodprøver. På trods af de mange smertestillende produkter, der er til rådighed, er kun få af dem udviklet til børn.

Cessatech sigter efter en markedsandel på 30-40 % efter 6-8 år på markedet, hvilket svarer til en årligbehandling på ca. 6 mio. børn, men ventet markedsværdi på DKK 1,5-2,0 mia.

Investering i aktien er et længere løb og ikke en sprint

Aktiekursen nående en umiddelbar top på ca. DKK 25 midt i august 2021 og handler nu i ca. DKK 16,50 (ca. 13% nede ÅTD – 11.11.21). Vi vurderer, at trægheden i aktiekursen kan tilskrives dårligere markedsstemning omkring vækstaktier kombineret med, at Cessatech pt. primært er baseret på et produkt og er et forholdsvis nystartet selskab. Vi vurderer dog, at selskabets kommende milepæle vil kunne løfte markeds værdiansættelsen af selskabet.

Disclaimer 

Udvalgte investeringscases

Ønsker du at modtage et af vores nyhedsbreve? Udfyld venligst formularen nedenunder.

  • Investeringscases – Nyhedsbreve med top aktuelle investeringscases fra de nordiske vækstbørser og life science sektoren, og ugentlige markedsopdateringer..
  • Børsnoteringer – Opdateringer på nye og igangværende børsnoteringer i Skandinavien samt resultaterne af dem. (Nyhedsbrev fra Nyemission.dk)   
  • Nyheder – Nyheder fra og om Kapital Partner, herunder indsigt om kapitalmarkederne og børsnoteringer samt invitation til investormøder og- arrangementer.
  • Danish Biotech Weekly – Ugentlig opdatering med nyheder og kursudvikling for alle danske, børsnoterede selskaber uanset hvilket land eller børs de er noteret

*Hvis du ønsker information om vores kommende investeringsforening med fokus på de nordiske vækstbørser, herunder mulighed for at investere, så tilmeld dig nyhedsbrevet Nyheder.
Investornetværk:

Ønsker du at være en del af Kapital Partners investornetværk, hvor du får adgang til investeringer i selskaber og emissioner, samt indbydelse til investorrettede arrangementer
udfyld venligst formularen her.

Udvalgte cases

Del indlægget på sociale media eller på email. 

LinkedIn
Facebook
Twitter
Email