Ascelia Pharma: kommende pipeline event kan transformere selskabet

Ascelia Pharma har en spændende pipeline med to nøgle produkter: Orviglance (også kendt som Mangoral), som er i fase 3 og Oncoral, som er på vej mod fase 2. Gode fase 3 resultater fra Orviglance vil efter vores vurdering være en game-changer for selskabet, da det vil bane vejen for lancering i H2’23 mod et marked på USD 500-600 mio. årligt og dermed give en signifikant opdateret værdisætning af selskabet. Ascelia Pharma aktien er pt. nede med ca. 50% i år (den 9. november 2021), hvilket vi vurderer primært skyldes en kombination af:

  • Kapitaludvidelsen i marts 2021, hvor der blev hentet SEK 200 mio.
  • Forsinkelse af offentliggørelsen af fase 3 resultaterne for Orviglance til H1’22 fra tidligere H2’21. Dette har rykket en potentiel lancering med 6 måneder. Forsinkelsen skyldes negative effekter fra Covid-19 pandemien.
  • Svagt nyheds flow fra selskabets pipeline.

Kontrastmiddelet Orviglance på vej mod markedet i 2023

Orviglance er det første kontrastmiddel i udvikling til brug ved MR-scanning af leveren hos voksne med alvorligt nedsat nyrefunktion (~4% af markedet). Disse patienter er i risiko for at udvikle den alvorlige og potentielt dødelige tilstand nefrogen systemisk fibrose (NSF), hvis de bruger de gadoliniumbaserede kontrastmidler, der er tilgængelige i øjeblikket. Orviglance har til formål at forbedre påvisningen og visualiseringen af ​​fokale leverlæsioner (inklusive levermetastaser og primære tumorer). Fase 3 resultaterne ventes offentliggjort i H1’2022 med en potentiel lancering i H2’2023, Det globale marked for Orviglance, som er målrettet mod patienter med dårlig nyrefunktion, der gennemgår en MR-scanning af leveren, er på i alt omkring USD 500-600 mio. årligt. Orviglance er blevet tildelt en Orphan Drug Designation af de amerikanske sundhedsmyndigheder FDA, hvilket bl.a. giver en række økonomiske og skattemæssige fordele.

Kombination med Oncoral kan tilbyde ny mavecancer behandling

Oncoral er en tabletudgave af infusionsmidlet irinotecan, der markedsføres af Pfizer mod tyktarmscancer under navet Camptosar. Ascelia Pharma har indgået en samarbejdsaftale med japanske Taiho Oncology om at udvikle en ny kombinationsbehandling af mavecancer bestående af Oncoral og Lonsurf. Fase 2 studiet, som vil indrullere ca. 100 patienter med metastatisk mavekræft, ventes påbegyndt i løbet af Q4’21 og endelige resultater ventes i 2024. Markedet for behandling af mavecancer har en værdi på USD 3-4 mia.  Ascelia Pharma rejste i marts måned 2021 SEK 200 mio. til fase 2 forsøget med Oncoral.


Disclaimer 

Udvalgte investeringscases

Ønsker du at modtage et af vores nyhedsbreve? Udfyld venligst formularen nedenunder.

  • Investeringscases – Nyhedsbreve med top aktuelle investeringscases fra de nordiske vækstbørser og life science sektoren, og ugentlige markedsopdateringer..
  • Børsnoteringer – Opdateringer på nye og igangværende børsnoteringer i Skandinavien samt resultaterne af dem. (Nyhedsbrev fra Nyemission.dk)   
  • Nyheder – Nyheder fra og om Kapital Partner, herunder indsigt om kapitalmarkederne og børsnoteringer samt invitation til investormøder og- arrangementer.
  • Danish Biotech Weekly – Ugentlig opdatering med nyheder og kursudvikling for alle danske, børsnoterede selskaber uanset hvilket land eller børs de er noteret

*Hvis du ønsker information om vores kommende investeringsforening med fokus på de nordiske vækstbørser, herunder mulighed for at investere, så tilmeld dig nyhedsbrevet Nyheder.
Investornetværk:

Ønsker du at være en del af Kapital Partners investornetværk, hvor du får adgang til investeringer i selskaber og emissioner, samt indbydelse til investorrettede arrangementer
udfyld venligst formularen her.

Udvalgte cases

Del indlægget på sociale media eller på email. 

LinkedIn
Facebook
Twitter
Email