Afkastet er i top for årets First North børsnoteringer

Det har været en rigtig god idé at investere i de danske First North børsnoteringer i år – og det er helt uden at skulle ramme rigtigt, hvilket lover godt for investorerne i de kommende børsnoteringer. Dog kan ét simpelt kriterie gøre afkastet endnu bedre.

I 2021 er 13 selskaber foreløbigt blevet børsnoteret på First North i Danmark. Havde man som investor deltaget i dem alle, og investeret et identisk beløb i hver, ville man efter blot én uges handel have fået et gennemsnitligt afkast på hele 33%. Ser man på afkastet efter én måned samt frem til i dag, har selskaberne skabt et gennemsnitligt afkast på henholdsvis 19% og 21%.

Havde man alternativt investeret beløbet i C25-selskaberne på tidspunkterne for børsnoteringerne, ville man kun have haft et gennemsnitligt afkast på 1,1%, 2,1% og 7,3% efter henholdsvis én uge, én måned, og frem til i dag.

Ét kriterie forbedrer afkastet
Afkastene kan forbedres yderligere, hvis man ser på ét kriterie: Mistillid til rigtigheden af virksomhedsbeskrivelsen/ prospektet.

Under tegningsperioden for Valuer kom det frem, at flere af de virksomheder, der blev fremhævet som kunder, ikke var eller havde været betalende kunder. Valuer har siden da været den dårligst performende af de selskaber, der er blevet børsnoteret i år – formentlig på grund af den manglende tillid, der blev skabt under tegningsperioden.

Havde man som investor fravalgt Valuer, ville afkastet have været endnu højere, nemlig 39%, 25% og 29% efter henholdsvis én uge, én måned og frem til i dag.

Investeringen skal ske i selve noteringen
Afkastet efter én uge har gennemsnitligt været bedre end afkastet efter én måned og indikerer, at man generelt skal investere i børsnoteringen (tegne aktier) og ikke først investere, når aktierne handles på børsen.

Godt begyndt er halvt fuldendt
En god begyndelse er altid godt, og ligeså er det generelt med børsnoteringer. Årets børsnoteringer, der gav et positivt afkast den første uge, er også de aktier, der har klaret sig bedst efter én måned og frem til i dag.

Strategien var også særdeles god i 2020
Det er dog ikke kun i år, at en strategi med at købe ind i First North IPO’erne har været en særdeles god investering. Havde man deltaget (tegnet aktier) i alle 11 børsnoteringer på First North Danmark sidste år, ville man som investor have fået et gennemsnitligt afkast på 34% efter én uges handel, hvilket er på niveau med afkastet efter samme periode i år. Ser man på afkastet efter én måneds handel, ville afkastet have været 55%, og havde man beholdt alle aktierne frem til 31. december 2020, ville afkastet have været 103%.

Disclaimer 

Udvalgte investeringscases

Ønsker du at modtage et af vores nyhedsbreve? Udfyld venligst formularen nedenunder.

  • Investeringscases – Nyhedsbreve med top aktuelle investeringscases fra de nordiske vækstbørser og life science sektoren, og ugentlige markedsopdateringer..
  • Børsnoteringer – Opdateringer på nye og igangværende børsnoteringer i Skandinavien samt resultaterne af dem. (Nyhedsbrev fra Nyemission.dk)   
  • Nyheder – Nyheder fra og om Kapital Partner, herunder indsigt om kapitalmarkederne og børsnoteringer samt invitation til investormøder og- arrangementer.
  • Danish Biotech Weekly – Ugentlig opdatering med nyheder og kursudvikling for alle danske, børsnoterede selskaber uanset hvilket land eller børs de er noteret

*Hvis du ønsker information om vores kommende investeringsforening med fokus på de nordiske vækstbørser, herunder mulighed for at investere, så tilmeld dig nyhedsbrevet Nyheder.
Investornetværk:

Ønsker du at være en del af Kapital Partners investornetværk, hvor du får adgang til investeringer i selskaber og emissioner, samt indbydelse til investorrettede arrangementer
udfyld venligst formularen her.

Udvalgte cases

Del indlægget på sociale media eller på email. 

LinkedIn
Facebook
Twitter
Email