Succes med fase 1 studie er kurstrigger og styrker Biosergens vej mod blockbuster lægemiddel

Biosergen: 1,5 millioner mennesker dør hvert år pga. svampeinfektioner. Biosergen, der har FDA orphan drug status, udvikler et svampedræbende lægemiddel, der er mere effektivt og med en markant bedre bivirkningsprofil end eksisterende præparater mod svampeinfektioner udviklet for 40-70 år siden. Der bruges årligt USD 16,7 mia. på svampebekæmpende lægemidler, og Biosergens lægemiddel har derfor blockbuster-potentiale (årligt salg på mere end USD 1 mia.), som forventes lanceret i Q2 2026.

Biosergen: Ticker: BIOSGN | Kurs: SEK 1,318 | Market Cap.: 52 MSEK | YTD kursudvikling: 26%

Et studie der er gået efter planen

Biosergens fase 1 studie, har bekræftet at lægemidlet er sikkert og meget vigtigt uden de samme alvorlige bivirkninger som eksisterende midler. Selvom de hidtidige resultater indikerede at studiet ville være succesfuldt, er resultaterne en væsentlig kurstrigger-event. Næste skridt er drøftelser med FDA omkring fase 2 studiet, hvor lægemidlet BSG005 skal vise sin effekt (efficacy) i syge patienter.

Studiet omfattede Single Ascending Dose (SAD), hvor dosen gradvist blev øget for hver ny gruppe af forsøgspersoner og Multiple Ascending Dose (MAS) hvor forsøgspersonerne hver 7. dag fik lægemidlet intravenøst med gradvist større dosis. Studiet viste, at BSG005 ikke havde nogen negativ påvirkning af hverken nyre eller lever. De eksisterende midler på markedet har netop en meget skadelig effekt på nyre og lever, hvorfor man er tilbageholden med at anvende dem. Uden disse bivirkninger har SGN005 muligheden for at være den foretrukne behandling af livstruende svampeinfektioner, og dermed få en væsentlig del af markedet på årligt ca. USD 17 mia.

Kommende trigger

  • Præsentation af data for FDA samt drøftelse af fase ll studie Q2 2023

Læs mere: Investeringscasen for Biosergen

Kursudviklingen for Biosergen 1 år vs. Kapital Partner Healthcare Index (KPHC)

Disclaimer

Biosergen Investeringscase

Ønsker du at modtage et af vores nyhedsbreve? Udfyld venligst formularen nedenunder.

  • Investeringscases – Nyhedsbreve med top aktuelle investeringscases fra de nordiske vækstbørser og life science sektoren, og ugentlige markedsopdateringer.
  • Børsnoteringer – Opdateringer på nye og igangværende børsnoteringer i Skandinavien samt resultaterne af dem. (Nyhedsbrev fra Nyemission.dk)   
  • Nyheder – Nyheder fra og om Kapital Partner, herunder indsigt om kapitalmarkederne og børsnoteringer samt invitation til investormøder og- arrangementer.
  • Danish Biotech Weekly – Ugentlig opdatering med nyheder og kursudvikling for alle danske, børsnoterede selskaber uanset hvilket land eller børs de er noteret

*Hvis du ønsker information om vores kommende investeringsforening med fokus på de nordiske vækstbørser, herunder mulighed for at investere, så tilmeld dig nyhedsbrevet Nyheder.
Investornetværk:

Ønsker du at være en del af Kapital Partners investornetværk, hvor du får adgang til investeringer i selskaber og emissioner, samt indbydelse til investorrettede arrangementer
udfyld venligst formularen her.

Se Casen her

Biosergen Investeringscase

Biosergen Interview

Seneste om Biosergen

Del indlægget på sociale media eller på email. 

LinkedIn
Facebook
Twitter
Email