SAAS-sektoren er ikke gået fri af kursfald – men nogle selskaber er gået mod strømmen – se hvilke

Saas sektor aktier

Del indlægget på følgende platforme:

Software-as-a-Service som vækstsektor er, som mange øvrige, ikke gået fri af kursfald som følge af bl.a. stigende renter og geopolitisk uro. Men alligevel har 5 selskaber haft en aktiekursstigning på over 10% i indeværende år. Vi kigger nærmere på, hvad der fået de 5 selskaber til at gå mod strømmen. Kort fortalt udbyder SaaS-selskaber en cloud-baseret service, som kunder kan tilgå via internettet og betale for at få adgang til gennem et abonnement.

Mdundo er en musiktjeneste i lighed med f.eks. Spotify, alene med fokus på det afrikanske marked syd for Sahara. Mdundo er danskledet med operativt hovedkontor i Kenya udviklet 100% efter de afrikanske forbrugerønsker og behov. Aktien er i indeværende år steget med næsten 60%, hvilket har været drevet af en flot vækst i antallet af månedlige brugere.

Shape Robotics aktien er steget med ca. 55% i år. Aktien har været trukket frem af en stærk vækst i omsætningen. Shape Robotics har på få år opbygget en stærk position på det globale EdTech-marked. Virksomheden har udviklet Fable, en unik modulær robot, der gør det let og sjovt for børn at konstruere og programmere robotter. Siden lanceringen af Fable i 2017 er tusindvis af robotter solgt og sendt til klasseværelser rundt om i verden.

Seluxit er, på trods af en nedjustering af forventningerne til helåret, steget med over 40% i år. Det kommer i kølvandet på et vanskeligt 2021, hvor aktien har været under pres. Selskabet arbejder med IoT-produkter, som står for Internet of Things. Det betyder kort fortalt, at Seluxit kobler fysiske produkter på internettet. Det kan være alt fra en græsslåmaskine, elmåler eller industriel robot – det er i virkeligheden, kun fantasien som sætter grænser.

Dataproces Group-aktien er steget omkring 15% i år, men stigningen kommer ovenpå et vanskeligt 2021, hvor aktien var under pres. Kursen har i år været drevet frem af nye kontrakter. Dataproces er et innovativt IT- og konsulenthus med speciale i løsninger målrettet landets kommuner og deres digitale administration. Løsningerne spænder bredt fra RPA og automatisering over indtægtsoptimering til undervisning og kompetencedeling.

Loyal Solutions aktien er steget med ca. 12% i år, dog er aktien faldet markant tilbage efter en umiddelbar kurstop på SEK 20, som var drevet af øgede indtjeningsforventninger.
Loyal Solutions startede sine aktiviteter i 2009 og udbyder den markedsledende Software-as-a-Service platform LoyalTFacts, som gør det muligt for kunder at sammenkoble alle der har et Visakort, et Mastercard eller et American Express kort med en hvilken som helst forretning og webshop.

Printervenlig version af artiklen.

Mdundo Investeringscase

Ønsker du at modtage et af vores nyhedsbreve? Udfyld venligst formularen nedenunder.

  • Investeringscases – Nyhedsbreve med top aktuelle investeringscases fra de nordiske vækstbørser og life science sektoren.
  • Børsnoteringer – Opdateringer på nye og igangværende børsnoteringer i Skandinavien samt resultaterne af dem. (Nyhedsbrev fra Nyemission.dk)   
  • Nyheder – Nyheder fra og om Kapital Partner, herunder indsigt om kapitalmarkederne og børsnoteringer samt invitation til investormøder og- arrangementer.


*Hvis du ønsker information om vores kommende investeringsforening med fokus på de nordiske vækstbørser, herunder mulighed for at investere, så tilmeld dig nyhedsbrevet Nyheder.Investornetværk:

Ønsker du at være en del af Kapital Partners investornetværk, hvor du får adgang til investeringer i selskaber og emissioner, samt indbydelse til investorrettede arrangementer
udfyld venligst formularen her.

Se Casen her

Mdundo Investeringscase

Webinar med mdundo - 4.maj

Sensete om Mdundo

Investormøder

Tilmeld Dig vores Arrangementer

ONLINE SEMINAR – 18. maj kl. 10 

Eksisterende sygdomme, nye behandlingsmetoder, oversete aktier

wEBINAR – 19. maj kl. 15 

Danmarks billigste SaaS-aktie – Nexcom

Disclaimer

Kapital Partner udfører eller har inden for de seneste 12 måneder udført corporate finance, market relations, investor relations, Certified Adviser eller andre rådgivningsaktiviteter for følgende børsnoterede selskaber: Biosergen, InterMail, Pila Pharma, Hypefactors, Curasight, Evaxion, Re-Match, Audientes, Mdundo.com, Nexcom.