Mdundo foretager nedjustering – langsigtede potentiale intakt

Mdundo, Afrikas svar på Spotify, har foretaget en nedjustering af omsætningen, mens forventningerne til EBITDA og brugervækst fastholdes. Forretningen er stadig i pæn vækst og det langsigtede potentiale ser uændret ud.

Mdundo: Ticker MDUNDO | Kurs: 6,55 DKK | Market Cap.: 71 MDKK | YTD kursudvikling: -1%

Mdundo er en musiktjeneste i lighed med f.eks. Spotify, men alene med fokus på det afrikanske marked syd for Sahara. Mdundo er danskledet med operativt hovedkontor i Kenya, men udviklet 100% efter de afrikanske forbrugerønsker og behov. Mdundos streamingprodukt består af en musiktjeneste, optimeret til ustabile internetforbindelser og low-end smartphones, som kan tilgås online via hjemmesiden www.mdundo.com og via en Android app til mobiltelefoner. Mdundo har over 29 mio. aktive brugere på både internettet og via appen.

Nedjustering af omsætningen – EBITDA og brugervækst fastholdes

Mdundo har nedjusteret forventningerne for omsætningen i regnskabsåret 2023/2024 fra 17-21 MDKK til 14-17 MDKK svarende til en vækst på 11-35% ift. 2022/2023. Dermed er det stadig vækst i forretningen, selvom den ikke er lige så høj som tidligere ventet. En af årsagerne til de nedjusterede forventninger skyldes en partneraftale med Sydafrikanske Ad-Dynamo, som tidligere på året overtog ansvaret for salget af audioannoncer. Eksekveringen er ikke gået som ventet, der har skabt en finansiel tidsforskydning snarere end manglende efterspørgsel efter Mdundos produkter.

Stadig på vej til at nå 50 mio. brugere i 2025

Mdundo afsluttede Q1 2023/24 med 29,2 mio. månedlige aktive brugere (MAU). Antallet steg fra 21,5 mio. i samme periode sidste år svarende til en vækst på 35,8% YoY. Såfremt Mdundo kan fastholde samme vækst i antallet af månedlige aktive brugere fremadrettet, er selskabet godt på vej mod at nå målsætningen på 50 mio. MAU i 2025. Det ændrer nedjusteringen som udgangspunkt ikke på. Foruden at være en potentiel kurstrigger, så vil 50 mio. MAU gøre Mdundo til en etableret platform med skala, der dels kan skabe solid profit fremadrettet, dels gør selskabet til en endnu mere oplagt opkøbskandidat.

3 fokusområder fremadrettet

Mdundo har tidligere fremsat 3 fokusområder for at opnå det langsigtede vækstpotentiale.

 1. Levering af lokale services og content til mere end 600 mio. mobilbrugere i Afrika i 2025
 2. Øge omsætningen pr. bruger gennem telekommunikationsaftaler, hvilket selskabet tidligere har gjort i samarbejde med Airtel, Vodacom mf.
 3. Fokus på hovedmarkederne i Kenya, Nigeria, Ghana, Tanzania og Sydafrika

Selskabet har følgende forventninger for det igangværende regnskab for 2023/24 samt for 2025:

 • 35 mio. månedlige aktive brugere i juni 2024 (32% vækst ift. juni 2023)
 • Omsætning i niveauet 14-17 MDKK for regnskabsåret 2023/24 (11-35% vækst ift. regnskabsåret 2022/23)
 • EBITDA i niveauet -6,5 til -7,5 MDKK (fremgang på 0,5 til 1,5 MDKK ift. 2022/23)
 • 50 mio. månedlige aktive brugere i 2025
 • Positiv EBITDA i 2025

Kursgrafer

Disclaimer

Mdundo Investeringscase

Ønsker du at modtage et af vores nyhedsbreve? Udfyld venligst formularen nedenunder.

 • Investeringscases – Nyhedsbreve med top aktuelle investeringscases fra de nordiske vækstbørser og life science sektoren, og ugentlige markedsopdateringer..
 • Børsnoteringer – Opdateringer på nye og igangværende børsnoteringer i Skandinavien samt resultaterne af dem. (Nyhedsbrev fra Nyemission.dk)   
 • Nyheder – Nyheder fra og om Kapital Partner, herunder indsigt om kapitalmarkederne og børsnoteringer samt invitation til investormøder og- arrangementer.
 • Danish Biotech Weekly – Ugentlig opdatering med nyheder og kursudvikling for alle danske, børsnoterede selskaber uanset hvilket land eller børs de er noteret

*Hvis du ønsker information om vores kommende investeringsforening med fokus på de nordiske vækstbørser, herunder mulighed for at investere, så tilmeld dig nyhedsbrevet Nyheder.
Investornetværk:

Ønsker du at være en del af Kapital Partners investornetværk, hvor du får adgang til investeringer i selskaber og emissioner, samt indbydelse til investorrettede arrangementer
udfyld venligst formularen her.

Se Casen her

Mdundo Investeringscase

Quick Take: Webinar med CEO Nielsen Nielsen - MDUNDO 08.02.23

Afspil video

Sensete om Mdundo

Del indlægget på sociale media eller på email. 

LinkedIn
Facebook
Twitter
Email