Curasight indgår USD 70 mio. partneraftale med global leder inden for radioaktiv medicin

Curasight og franske Curium har indgået en partneraftale for uTRACE mod prostatakræft. Det har udløst en væsentlig kurstrigger, og curasight modtager op mod 70 MUSD i milepælsbetalinger samt royalties på salget. Vi anser det dels som en validering af Curasights platform og en styrkelse af investeringscasen.

Curasight: Ticker: CURAS | Kurs: DKK 16,7 | Market Cap.: DKK 332 mio. | YTD kursudvikling: 54%

Curasight, et fase 2 biotekselskab, har udviklet to produkter, der dels kan identificere kræftceller (uTRACE), dels målrette strålebehandling (uTREAT) mod kræftceller. Fordelen ved Curasights produkter er, at man undgår at bestråle sundt væv, hvilket er en væsentlig bivirkning ved traditionel strålebehandling. Det undgår Curasight ved, at uTREAT binder sig til receptorer, der kun findes i kræftceller og derved alene udsender stråling imod kræftceller, hvorved sundt væv ikke modtager stråling.

Stor økonomisk aftale for Curasight

Partneraftalen med Curium PET France omfatter uTRACE mod prostatakræft, hvor Curasights ansvar er at videreudvikle produktet indtil godkendelse i EU og USA, hvorefter Curium har ansvaret for produktion og kommercialisering. Curasight modtager op til 70 MUSD i udviklings- og kommercielle milepælsbetalinger samt tocifret royalties på salget. Det oplyses ikke, hvor høj procentsatsen er, men typisk er der tale om 10-20% royalties ved lign. aftaler. Curium er verdensledende inden for radioaktiv medicin med tilstedeværelse i mere end 60 lande og over 2000 medarbejdere på verdensplan. Vi anser det som en validering af Curasights platform, at Curium vælger at indgå et partnerskab med netop Curasight.

Curasight beholder værdifulde rettigheder

Partnerskabet med Curium omhandler udelukkende uTRACE mod prostatakræft. Curasight ejer fortsat rettighederne uTRACE i alle andre indikationer end prostatakræft og ligeledes alle rettigheder til uTREAT. Curasight kan således indgå nye aftaler med andre indikationer, og derved realisere yderligere værdi. Curasight har tidligere gennemført fase II studier med uTRACE i hjernekræft, neuroendokrine tumorer samt hoved- og nakkekræft, hvor nye partnerskaber kan blive indgået.

Styrkelse af investeringscasen

Partneraftalen har udløst en væsentlig kurstrigger ift. indgåelse af partnerskab med et stort medicinalfirma. Vi anser det som en væsentlig styrkelse af investeringscasen på flere fronter, da selskabets platform dels bliver valideret af en stor og anerkendt partner, og da får selskabet tilført finansiering over tid, hvilket mindsker risikoen for yderligere kapitaltilførsler. Dertil sætter det for alvor økonomisk værdi på selskabets pipeline. Aftalen omfatter som nævnt kun uTRACE mod én enkelt indikation. Selskabet ejer stadig rettighederne til alle andre indikationer for uTRACE samt alle rettighederne til uTREAT, der har et større langsigtet potentiale end uTRACE. Resten af selskabets pipeline er hermed væsentligt mere værd end værdien af gårsdagens partneraftale med Curium.

Curasight havde ultimo sidste år en kontantbeholdning på ca. DKK 50 mio. og med dagens partneraftale har selskabet ikke behov for kapitaltilførsel i år.

Læs mere: Investeringscasen på Curasight

Kursudviklingen for Curasight vs. KPHC-indekset år-til-dato

Disclaimer

Curasight Investeringscase

Ønsker du at modtage et af vores nyhedsbreve? Udfyld venligst formularen nedenunder.

  • Investeringscases – Nyhedsbreve med top aktuelle investeringscases fra de nordiske vækstbørser og life science sektoren, og ugentlige markedsopdateringer.
  • Børsnoteringer – Opdateringer på nye og igangværende børsnoteringer i Skandinavien samt resultaterne af dem. (Nyhedsbrev fra Nyemission.dk)   
  • Nyheder – Nyheder fra og om Kapital Partner, herunder indsigt om kapitalmarkederne og børsnoteringer samt invitation til investormøder og- arrangementer.
  • Danish Biotech Weekly – Ugentlig opdatering med nyheder og kursudvikling for alle danske, børsnoterede selskaber uanset hvilket land eller børs de er noteret

*Hvis du ønsker information om vores kommende investeringsforening med fokus på de nordiske vækstbørser, herunder mulighed for at investere, så tilmeld dig nyhedsbrevet Nyheder.
Investornetværk:

Ønsker du at være en del af Kapital Partners investornetværk, hvor du får adgang til investeringer i selskaber og emissioner, samt indbydelse til investorrettede arrangementer
udfyld venligst formularen her.

Se Casen her

Curasight Investeringscase

Seneste om Curasight

Del indlægget på sociale media eller på email. 

LinkedIn
Facebook
Twitter
Email