Et succesfuldt kvartal for Curasight med mere i vente

Curasight har leveret en halvårsrapport med positiv fremgang i både pipelinen og på den kommercielle front. Selskabet har en sund finansiel position med kurstriggere, der lurer i horisonten allerede i H2 2023.

Curasight: Ticker: CURAS | Kurs: DKK 17,95 | Market Cap.: DKK 375 mio. | YTD kursudvikling: 76%

Curasight, et fase 2 biotekselskab, har udviklet to produkter, der dels kan identificere kræftceller (uTRACE), dels målrette strålebehandling (uTREAT) mod kræftceller, der kombineret benævnes uPAR Theranostic. Fordelen ved uTREAT, der er en radioligand terapi, er, at man undgår at bestråle sundt væv, hvilket er en væsentlig bivirkning ved traditionel strålebehandling. Det undgår Curasight ved, at uTREAT, ligesom uTRACE, alene binder sig til receptorer, der kun findes i kræftceller og derved alene udsender stråling imod kræftceller, hvorved sundt væv ikke modtager stråling.

Positive nyheder fra Curasight

I løbet af kvartalet leverede Curasight stærke resultater ift. forskningsresultater og kommercielle aftaler. Curasight indgik i maj en partneraftale med Curium om at udvikle uTREAT mod prostatakræft, hvor Curasight vil modtage op til 70 MUSD i milepælsbetalinger samt royalties på salget. Det er værd at notere, at der udelukkende er tale om uTREAT mod prostatakræft. Curasight ejer stadig rettighederne til uTREAT i andre indikationer, hvor lignende aftaler kan indgås med partnere. Herudover leverede Curasight gode fremskridt i pipelinen med positive prækliniske resultater for uTREAT imod aggressiv hjernekræft samt positive resultater for uTRACE imod hjernekræft.

Yderligere kurstrigger venter allerede i H2 2023

Curasight forventer i 2. halvdel af 2023 prækliniske resultater i nye kræftindikationer for uTREAT, der dels vil skabe yderligere validering af uTREAT, hvilket også vil øge markedspotentialet for produktet, såfremt succesfulde resultater opnås. Curasight forventer at indsende en clinical trial application for uTRACE i prostatakræft i 2. halvdel af 2023. Sidst men ikke mindst kan nye partneraftaler indgås, der vil være med til at sætte tal på markedspotentialet, finansiere den fremtidige drift samt øge opmærksomheden på investeringscasen. Elementer som kan få aktiekursen til at stige.

Sund finansiel position

Curasight afsluttede kvartalet med en kassebeholdning på 32,1 MDKK og havde i H1 2023 et underskud på 16,8 MDKK. Curasight er dermed ikke afhængige af ekstern kapital på nuværende tidspunkt eftersom kassebeholdningen bør holde indtil 2024. Ligeledes vil milepælsbetalinger fra partneraftalen med Curium og eventuelle nye partneraftaler være med til over tid at skabe indtægter for Curasight frem mod markedsgodkendelse.

USD 70M partneraftale giver nu mindre end DKK 80 i markedsværdi

Efter annonceringen den 1. maj af USD 70M partneraftalen med Curium steg Curasights aktiekurs med 107% til kurstoppen den 23. maj. Selvom Curasight annoncerede positive nyheder i juni, er aktiekursen dalet til DKK 18 – svarende til en nedgang på 36%. Således har Curasight p.t. kun opnået en tilvækst i markedsværdien på DKK 80M fra partneraftalen. Selvom de nordiske biotekselskaber og vækstbørsaktierne generelt har oplevet en fortsat svar kursmæssig periode, synes faldet i Curasights aktiekurs og markedsværdi at have være unormalt stort.

Aktiekursen for Curasight vs. Kapital Partner Nordic Healthcare Index de seneste 12 måneder

Disclaimer

Curasight Investeringscase

Ønsker du at modtage et af vores nyhedsbreve? Udfyld venligst formularen nedenunder.

  • Investeringscases – Nyhedsbreve med top aktuelle investeringscases fra de nordiske vækstbørser og life science sektoren, og ugentlige markedsopdateringer.
  • Børsnoteringer – Opdateringer på nye og igangværende børsnoteringer i Skandinavien samt resultaterne af dem. (Nyhedsbrev fra Nyemission.dk)   
  • Nyheder – Nyheder fra og om Kapital Partner, herunder indsigt om kapitalmarkederne og børsnoteringer samt invitation til investormøder og- arrangementer.
  • Danish Biotech Weekly – Ugentlig opdatering med nyheder og kursudvikling for alle danske, børsnoterede selskaber uanset hvilket land eller børs de er noteret

*Hvis du ønsker information om vores kommende investeringsforening med fokus på de nordiske vækstbørser, herunder mulighed for at investere, så tilmeld dig nyhedsbrevet Nyheder.
Investornetværk:

Ønsker du at være en del af Kapital Partners investornetværk, hvor du får adgang til investeringer i selskaber og emissioner, samt indbydelse til investorrettede arrangementer
udfyld venligst formularen her.

Se Casen her

Curasight Investeringscase

Seneste om Curasight

Del indlægget på sociale media eller på email. 

LinkedIn
Facebook
Twitter
Email