Curasight giver mulighed for både diagnostik og behandling af cancer

Curasight er et klinisk fase 2 selskab, som opererer inden for diagnostik og behandling af forskellige cancer sygdomme. Selskabet har udviklet to radiofarmaceutiske produkter til både diagnostik og behandling af cancer:  uTRACE – som anvendes til cancer diagnostik og uTREAT – som anvendes i behandlingen af cancer.

Diagnostik og behandling af hjernecancer

Curasight har udviklet et stof, som både skal bruges til at diagnosticere og behandle hjernecancer (glioblastom). Den centrale funktion ved stoffet er, at det binder sig til en biomarkør, som kun cancerceller danner. Dermed kan der skelnes mellem, hvad der er cancervæv, og hvad der er sundt væv. Det kan bruges til diagnostik i en PET/CT-scanner, og ved at ændre lidt på stoffets peptid, kan produktet anvendes i behandling, hvor der laves en intern bestråling af cancercellerne, som kan erstatte eksterne stråleterapier.

Curasights terapeutiske teknologi uTREAT, en uPAR-målrettet radionuklidterapi, indgik i præklinisk test i glioblastom. Det første trin i afprøvningen af nye målrettede radionuklider er studiet af biodistribution, hvor både bindingen til de implanterede humane glioblastomtumorer såvel som distribution til organer testes. Bindingen til tumoren skal være tilstrækkelig høj til at muliggøre et terapeutisk respons, og biodistributionen til organer skal være sådan, at alvorlige bivirkninger er usandsynlige. uTREAT er nu blevet testet i en human xenograft glioblastom-tumormodel og bestået begge kriterier, hvilket baner vejen for yderligere effektivitetstest.

Markedet for diagnostik af  glioblastom i USA og Europa  vurderes til at være på EUR 195 mio. mens markedet for behandlinger vurderes at ligge på EUR 11 mia.

Billede diagnostik af prostatacancer

Selskabet har også fokus på prostatacancer, hvor der arbejdes på at lave billede diagnostik. Det skal muliggør scanning i stedet for biopsier, hvilket på en effektiv måde kan gøre diagnosen mere sikker, således det kortlægges, hvor aggressiv canceren er. I USA og EU vurderes patient populationen at være på over 600.000 patienter.

Spændende nyheds flow i 2022

Curasight aktien er med en kurs på ca. DKK 22 pt. (den 8. november 2021) nede med ca. 17%, hvilket i et vist omfang sandsynligvis kan tilskrives en general mere negativ stemning for mindre vækst selskaber. Selskabet har forventeligt finansielle midler til at supportere driften indtil Q4’2023. Vi ser frem mod et spændende nyheds flow i 2022 med bl.a. offentliggørelse af flere data.

Disclaimer

Curasight Investeringscase

Ønsker du at modtage et af vores nyhedsbreve? Udfyld venligst formularen nedenunder.

  • Investeringscases – Nyhedsbreve med top aktuelle investeringscases fra de nordiske vækstbørser og life science sektoren, og ugentlige markedsopdateringer.
  • Børsnoteringer – Opdateringer på nye og igangværende børsnoteringer i Skandinavien samt resultaterne af dem. (Nyhedsbrev fra Nyemission.dk)   
  • Nyheder – Nyheder fra og om Kapital Partner, herunder indsigt om kapitalmarkederne og børsnoteringer samt invitation til investormøder og- arrangementer.
  • Danish Biotech Weekly – Ugentlig opdatering med nyheder og kursudvikling for alle danske, børsnoterede selskaber uanset hvilket land eller børs de er noteret

*Hvis du ønsker information om vores kommende investeringsforening med fokus på de nordiske vækstbørser, herunder mulighed for at investere, så tilmeld dig nyhedsbrevet Nyheder.
Investornetværk:

Ønsker du at være en del af Kapital Partners investornetværk, hvor du får adgang til investeringer i selskaber og emissioner, samt indbydelse til investorrettede arrangementer
udfyld venligst formularen her.

Se Casen her

Curasight Investeringscase

Seneste om Curasight

Del indlægget på sociale media eller på email. 

LinkedIn
Facebook
Twitter
Email