Curasight giver mulighed for både diagnostik og behandling af cancer

Del på linkedin
Del på twitter
Del på facebook
Del på email
Del på print

Curasight er et klinisk fase 2 selskab, som opererer inden for diagnostik og behandling af forskellige cancer sygdomme. Selskabet har udviklet to radiofarmaceutiske produkter til både diagnostik og behandling af cancer:  uTRACE – som anvendes til cancer diagnostik og uTREAT – som anvendes i behandlingen af cancer.

Diagnostik og behandling af hjernecancer

Curasight har udviklet et stof, som både skal bruges til at diagnosticere og behandle hjernecancer (glioblastom). Den centrale funktion ved stoffet er, at det binder sig til en biomarkør, som kun cancerceller danner. Dermed kan der skelnes mellem, hvad der er cancervæv, og hvad der er sundt væv. Det kan bruges til diagnostik i en PET/CT-scanner, og ved at ændre lidt på stoffets peptid, kan produktet anvendes i behandling, hvor der laves en intern bestråling af cancercellerne, som kan erstatte eksterne stråleterapier.

Curasights terapeutiske teknologi uTREAT, en uPAR-målrettet radionuklidterapi, indgik i præklinisk test i glioblastom. Det første trin i afprøvningen af nye målrettede radionuklider er studiet af biodistribution, hvor både bindingen til de implanterede humane glioblastomtumorer såvel som distribution til organer testes. Bindingen til tumoren skal være tilstrækkelig høj til at muliggøre et terapeutisk respons, og biodistributionen til organer skal være sådan, at alvorlige bivirkninger er usandsynlige. uTREAT er nu blevet testet i en human xenograft glioblastom-tumormodel og bestået begge kriterier, hvilket baner vejen for yderligere effektivitetstest.

Markedet for diagnostik af  glioblastom i USA og Europa  vurderes til at være på EUR 195 mio. mens markedet for behandlinger vurderes at ligge på EUR 11 mia.

Billede diagnostik af prostatacancer

Selskabet har også fokus på prostatacancer, hvor der arbejdes på at lave billede diagnostik. Det skal muliggør scanning i stedet for biopsier, hvilket på en effektiv måde kan gøre diagnosen mere sikker, således det kortlægges, hvor aggressiv canceren er. I USA og EU vurderes patient populationen at være på over 600.000 patienter.

Spændende nyheds flow i 2022

Curasight aktien er med en kurs på ca. DKK 22 pt. (den 8. november 2021) nede med ca. 17%, hvilket i et vist omfang sandsynligvis kan tilskrives en general mere negativ stemning for mindre vækst selskaber. Selskabet har forventeligt finansielle midler til at supportere driften indtil Q4’2023. Vi ser frem mod et spændende nyheds flow i 2022 med bl.a. offentliggørelse af flere data.

Ønsker du at modtage et af vores nyhedsbreve? Udfyld venligst formularen nedenunder.

Tilmeld Dig Kapital Partners Investeringscases

Investeringscases er udarbejdet af Kapital Partners analyseteam. Vi udarbejder investeringscases på selskabs-, markeds- og sektor-niveau.