Curasight går i offensiven og vil hente over MDKK 50 til at sætte turbo på udviklingen

Curasight ønsker at rejse over MDKK 50 i kapital til at accelerere udviklingen af pipelinen yderligere. Pengene skal bl.a. gå til et nyt fase I/IIa-studie på tværs af kræftindikationer og med brug af både uTRACE og uTREAT (Theranostics) samt give en styrket forhandlingsposition overfor Big Pharma. Forstå hurtigt Curasight investeringscasen her.

Ticker: CURAS | Pris: DKK 17 | Market Cap.: MDKK 340 | YTD kursudvikling: -4%

Curasight, et fase 2 biotekselskab, har udviklet to produkter, der dels kan identificere kræftceller (uTRACE), dels målrette strålebehandling (uTREAT) mod kræftceller, der kombineret benævnes uPAR Theranostic. Fordelen ved uTREAT, der er en radioligandterapi, er, at man undgår at bestråle sundt væv, hvilket er en væsentlig bivirkning ved traditionel strålebehandling. Det undgår Curasight ved, at uTREAT, ligesom uTRACE, alene binder sig til receptorer, der kun findes i kræftceller og derved alene udsender stråling imod kræftceller, hvorved sundt væv ikke modtager stråling.

Acceleration af pipelinen – både klinisk og præklinisk

Curasight accelererer udviklingen pipelinen ved at tilføje et nyt fase I/IIa-forsøg, der er rettet mod hele 5 kræftindikationer i et såkaldt basket trial-design. Studiet skal ses som en udvidelse af den eksisterende pipeline. Forsøget skal teste Curasights theranostics-platform, hvor uTRACE (diagnostik) og uTREAT (behandling) anvendes i kombination. Forsøget skal teste platformen i hjernekræft, neuroendokrine tumorer, hoved- og halskræft, ikke-småcellet lungekræft samt bugspytkirtelkræft. Via denne fremskyndelse af udviklingen kan Curasight potentielt opnå terapeutiske effektdata allerede i 2025. Curasight styrker også den prækliniske pipeline gennem udvikling af nye peptidbaserede radioaktive stoffer. Curasight har ikke været tvunget til at rejse kapital, men gør det som et offensivt værdiskabende træk efter, at aktiekursen har performet godt.

Oversigt over emissionen på MDKK 51,2

Curasight ønsker at rejse brutto 51,2 MDKK i kapital i en fortegningsemission. Der er en række forhold, som man som eksisterende eller potentiel aktionær skal være opmærksom på. Hver eksisterende aktie den 22. februar 2024 giver ret til 1 tegningsret. Der skal bruges 7 tegningsretter til at tegne 1 ny aktie for DKK 18 pr. aktie. Prisen pr. aktie på DKK 18 svarer til lukkekursen før udmeldingen.

Tegningsperioden løber fra den 23. februar 2024 til og med den 7. marts 2024. Den sidste dag for handel med aktier med ret til at modtage tegningsretter er den 20. februar 2024.

Medlemmer af ledelsesteamet i form af Ulrich Krasilnikoff (CEO/CFO), Andreas Kjær (CSO/CMO) og Hanne Damgaard Jensen (CDO/COO) har forpligtet sig til at tegne aktier for MDKK 1,3 svarende til 2,5% af udbuddet. Der er ikke i meddelelsen anført andre forhåndstegnere eller om hvorvidt emissionen er helt eller delvist garanteret. Det kommer der klarhed over, når Curasight offentliggør Information Memorandum den 22. februar.  Ved fuldtegning vil antallet af udestående aktier øges med 2.841.984 aktier til 22.735.875 i alt svarende til en udvanding på 12,5%.

Styrket forhandlingsposition over Big Pharma

Curasight har tidligere nævnt, at de er i løbende diskussioner med større farmaselskaber angående mulige partnerskaber med uTREAT og uTRACE. Kapitalrejsningen vil være med til at styrke firmaets finansielle position, hvilket vil styrke selskabets forhandlingssituation overfor Big Pharma. Derfor kan de MDKK 51,2 være rigtig godt givet ud på sigt, hvis det kan kaste større deals af sig.

Curasight har et igangværende fase II-studie med uTRACE i prostatakræft i partnerskab med Curium. Curasight kan modtage op til MUSD 70 i udviklings- og kommercielle milepæle samt tocifret royalties på salget. I januar modtog Curasight MUSD 0,5 fra aftalen, og allerede i Q3 2024 forventes de første data fra fase II-studiet at komme, hvor yderligere milepælsbetalinger kan tilfalde Curasight.

Foruden nye resultater for det nye fase I/IIa studie, så agerer mulige positive studiedata fra fase II-studiet med Curium og evt. milepælsbetalinger også som kurstriggere.

Positiv kursudvikling det seneste år

Curasight har over det seneste år leveret et afkast på 33%, mens aktien år-til-dato er faldet 4%. Aktien har dermed outperformet de øvrige nordiske healthcareaktier. Siden maj måned 2023 er aktien dog faldet en anelse tilbage. Kurstriggerne i form af data fra fase II-studiet med Curium, det nye fase I/IIa-studie, nye partnerskaber og milepælsbetalinger fra Curium er afgørende for kursudviklingen fremadrettet.

Oversigt over kursudviklingen for Curasight vs. Kapital Partner Nordic Healthcare Index

Disclaimer

Curasight Investeringscase

Ønsker du at modtage et af vores nyhedsbreve? Udfyld venligst formularen nedenunder.

  • Investeringscases – Nyhedsbreve med top aktuelle investeringscases fra de nordiske vækstbørser og life science sektoren, og ugentlige markedsopdateringer.
  • Børsnoteringer – Opdateringer på nye og igangværende børsnoteringer i Skandinavien samt resultaterne af dem. (Nyhedsbrev fra Nyemission.dk)   
  • Nyheder – Nyheder fra og om Kapital Partner, herunder indsigt om kapitalmarkederne og børsnoteringer samt invitation til investormøder og- arrangementer.
  • Danish Biotech Weekly – Ugentlig opdatering med nyheder og kursudvikling for alle danske, børsnoterede selskaber uanset hvilket land eller børs de er noteret

*Hvis du ønsker information om vores kommende investeringsforening med fokus på de nordiske vækstbørser, herunder mulighed for at investere, så tilmeld dig nyhedsbrevet Nyheder.
Investornetværk:

Ønsker du at være en del af Kapital Partners investornetværk, hvor du får adgang til investeringer i selskaber og emissioner, samt indbydelse til investorrettede arrangementer
udfyld venligst formularen her.

Se Casen her

Curasight Investeringscase

Seneste om Curasight

Del indlægget på sociale media eller på email. 

LinkedIn
Facebook
Twitter
Email