CEO-ophør vil give stilstand i Ekobot

EKOBOTs CEO, Erik Jonuks fratræder, hvilket formentlig vil medføre nogen stilstand i relation til særligt selskabets muligheder for at tiltrække ny kapital og evt. interesse for at købe EKOBOT. Det vil kunne presse aktiekursen indtil ny direktør er fundet.

EKOBOT: Ticker: EKOBOT | Kurs: SEK 2,1 | Market Cap.: SEK 33 mio. | YTD kursudvikling: -48%

EKOBOT har udviklet en landbrugsrobot, der både fjerner ukrudt og indsamler data om afgrøderne, hvorved landmændene kan reducere deres omkostningerne med op til 20%. EKOBOT fokuserer på afgrøder, der er vanskelige/omkostningstunge at dyrke i forhold til ukrudtsbekæmpelse, og dermed også det segment af landbruget, der har den største økonomiske fordel af at anvende robotter.  Særligt økologiske landbrug har gavn af robotterne til ukrudtsfjernelse, da de ikke anvender pesticider, men også konventionelle landbrug har økonomisk gavn af dem.

EKOBOT har påbegyndt kommercialiseringen, hvor Danmark, Sverige og Holland er hovedmarkederne.

Op til 6 måneder indtil ny CEO

Erik Jonuks har opsagt sin stilling som CEO for at tiltræde i en anden og ikke offentliggjort virksomhed. Erik Jonuks vil fortsætte som CEO i opsigelsesperioden på 6 måneder og vil også være aktiv med at ansætte en ny CEO.

Læs mere: Investeringscasen for Ekobot

Investeringscasen ramt

EKOBOT har behov for yderligere kapital inden for de næste 12 måneder. Kapitalbehovet er derfor ikke presserende og processen hermed vil formentlig blive udskudt indtil ny CEO er fundet. Før der er fundet en permanent CEO vil der formentlig ikke være interesse fra store investorer, herunder investorer, som kunne have interesse i at købe hele selskabet. Denne del af investeringscasen er derfor ikke p.t. så aktuel.

Læs mere om fremtidens landbrug: Det globale fødevaremarked vokser – 4 selskaber er klar med løsninger, som også kan gavne investorerne

Kursudviklingen for Ekobot vs. Nordisk Vækstbørsindeks (KPNGX) år-til-dato

Disclaimer

Ønsker du at modtage et af vores nyhedsbreve? Udfyld venligst formularen nedenunder.

  • Investeringscases – Nyhedsbreve med top aktuelle investeringscases fra de nordiske vækstbørser og life science sektoren, og ugentlige markedsopdateringer.
  • Børsnoteringer – Opdateringer på nye og igangværende børsnoteringer i Skandinavien samt resultaterne af dem. (Nyhedsbrev fra Nyemission.dk)   
  • Nyheder – Nyheder fra og om Kapital Partner, herunder indsigt om kapitalmarkederne og børsnoteringer samt invitation til investormøder og- arrangementer.
  • Danish Biotech Weekly – Ugentlig opdatering med nyheder og kursudvikling for alle danske, børsnoterede selskaber uanset hvilket land eller børs de er noteret

*Hvis du ønsker information om vores kommende investeringsforening med fokus på de nordiske vækstbørser, herunder mulighed for at investere, så tilmeld dig nyhedsbrevet Nyheder.
Investornetværk:

Ønsker du at være en del af Kapital Partners investornetværk, hvor du får adgang til investeringer i selskaber og emissioner, samt indbydelse til investorrettede arrangementer
udfyld venligst formularen her.

Se Casen her

ekobot Investeringscase

Q&A with EKOBOT’s CEO Erik Jonuks

Afspil video

Seneste om ekobot

Del indlægget på sociale media eller på email. 

LinkedIn
Facebook
Twitter
Email