Robotterne kommer!

Børsnoterede EKOBOT’s højteknologiske landbrugsrobot er godt positioneret til at tage en væsentlig del af det stærkt voksende marked for robotter til landbruget, og det kan være rigtig god timing at investere i selskabet nu.

Robotter vil overtage en stor del af det løntunge arbejde i landbruget, og EKOBOT kan blive én af de førende producenter af smarte landbrugsrobotter.

EKOBOT: Ticker EKOBOT | Kurs: 3,37 | Market Cap.: SEK 14M | YTD kursudvikling: -83%

EKOBOT har udviklet en landbrugsrobot, der både fjerner ukrudt og indsamler data om afgrøderne, hvorved landmændene kan reducere deres omkostningerne med op til 20%.

EKOBOT fokuserer på afgrøder, der er vanskelige/omkostningstunge at dyrke i forhold til ukrudtsbekæmpelse, og dermed også det segment af landbruget, der har den største økonomiske fordel af at anvende robotter.

Særligt økologiske landbrug har gavn af robotterne til ukrudtsfjernelse, da de ikke anvender pesticider, men også konventionelle landbrug har økonomisk gavn af EKOBOT’s robot til ukrudtsfjernelse.

Se EKOBOT’s investeringscase, kurstriggers, nyheder m.v. her

SEK 3 mio. årligt pr. kunde

EKOBOT har påbegyndt kommercialiseringen med salg i Sverige. Robotterne sælges på 3-årige leasingaftale for SEK 900.000. Den typiske kunde forventes at have et behov for 10 robotter, svarende til en omsætning pr. kunde på SEK 3 mio.

Foruden Sverige er Holland og Danmark de primære fokusmarkeder, da der her er de største producenter af løg, som er den afgrøde, EKOBOT p.t. fokuserer på.

Se Q&A med CEO Erik Jonuks her

Timing

Den faldende værdisætning af aktier har i særlig grad ramt de mindre vækstselskaber – også EKOBOT, der i år har haft en negativ kursudvikling i år på 83%. Værdien af selskabet er nu nede på ca. SEK 14 mio. (ca. DKK 10 mio.), selvom EKOBOT nu er nået til salgsstadiet med første fuldt kommercielle salg i Sverige. Yderligere salg bør være en væsentlig kurstrigger, og dertil er der mulighed for, at EKOBOT bliver opkøbt af enten investeringsfonde eller selskaber inden for sektoren.

EKOBOT AB år til dato vs. Nordiske Vækstbørser (KPNGX-indekset)

Disclaimer

Ønsker du at modtage et af vores nyhedsbreve? Udfyld venligst formularen nedenunder.

  • Investeringscases – Nyhedsbreve med top aktuelle investeringscases fra de nordiske vækstbørser og life science sektoren, og ugentlige markedsopdateringer.
  • Børsnoteringer – Opdateringer på nye og igangværende børsnoteringer i Skandinavien samt resultaterne af dem. (Nyhedsbrev fra Nyemission.dk)   
  • Nyheder – Nyheder fra og om Kapital Partner, herunder indsigt om kapitalmarkederne og børsnoteringer samt invitation til investormøder og- arrangementer.
  • Danish Biotech Weekly – Ugentlig opdatering med nyheder og kursudvikling for alle danske, børsnoterede selskaber uanset hvilket land eller børs de er noteret

*Hvis du ønsker information om vores kommende investeringsforening med fokus på de nordiske vækstbørser, herunder mulighed for at investere, så tilmeld dig nyhedsbrevet Nyheder.
Investornetværk:

Ønsker du at være en del af Kapital Partners investornetværk, hvor du får adgang til investeringer i selskaber og emissioner, samt indbydelse til investorrettede arrangementer
udfyld venligst formularen her.

Se Casen her

ekobot Investeringscase

Q&A with EKOBOT’s CEO Erik Jonuks

Afspil video

Seneste om ekobot

Del indlægget på sociale media eller på email. 

LinkedIn
Facebook
Twitter
Email