Kurstrigger: Robotselskabet EKOBOTs emission overtegnet så meget, at overallokering gennemføres og garantierne forbliver uudnyttede: Tilfører selskabet SEK 27M til salg og produktion af ordrer.

Ekobot: Ticker EKOBOT | Kurs: 3,74 SEK | Market Cap.: 50 MSEK | YTD kursudvikling: -2%


EKOBOT har udviklet og sælger en landbrugsrobot, der både fjerner ukrudt og indsamler data om afgrøderne, hvorved landmændene kan reducere deres omkostningerne med op til 20%. Ekobot fokuserer på afgrøder, der er vanskelige/omkostningstunge at dyrke i forhold til ukrudtsbekæmpelse, og dermed også det segment af landbruget, der har den største økonomiske fordel af at anvende robotter. Særligt, men ikke kun, økologiske landbrug har gavn af robotterne til ukrudtsfjernelse, da de ikke anvender pesticider. Fokusmarkederne er Sverige, Holland og Danmark.

Se investeringscasen på Ekobot her

SEK 28 mio. til vækstkapital
Det foreløbige resultat af emissionen på SEK 21M viser en tegning på 130%. Herved bliver der ikke brug for emissionsgarantierne og dertil er der mulighed for at bruge retten til overallokering (over-allotment) på ca. SEK 6M. Ekobot er således sikret kapital til at kunne levere de robotter, der allerede er opnået ordre på, samt til at kunne sælge de 25 robotter, som er forventningen i år.

Kurstrigger
Emissionen blev udbudt til en aktiekurs på SEK 2,50 og således til en væsentlig rabat til aktiekursen før emissionen. Efter udstedelsen af de nye aktier er Ekobots markedsværdi fortsat kun omkring SEK 50 mio. og det er inklusive den nye kapital. Den succesfulde emission, der giver Ekobot mulighederne for at realisere sine omsætnings- og slagsforventninger til 2023, er derfor en potentiel kurstrigger.

Kursudviklingen for Ekobot AB 1 år vs. Kapital Partner Nordic Growth Exchange index (KPNGX)

Disclaimer

Ønsker du at modtage et af vores nyhedsbreve? Udfyld venligst formularen nedenunder.

  • Investeringscases – Nyhedsbreve med top aktuelle investeringscases fra de nordiske vækstbørser og life science sektoren, og ugentlige markedsopdateringer.
  • Børsnoteringer – Opdateringer på nye og igangværende børsnoteringer i Skandinavien samt resultaterne af dem. (Nyhedsbrev fra Nyemission.dk)   
  • Nyheder – Nyheder fra og om Kapital Partner, herunder indsigt om kapitalmarkederne og børsnoteringer samt invitation til investormøder og- arrangementer.
  • Danish Biotech Weekly – Ugentlig opdatering med nyheder og kursudvikling for alle danske, børsnoterede selskaber uanset hvilket land eller børs de er noteret

*Hvis du ønsker information om vores kommende investeringsforening med fokus på de nordiske vækstbørser, herunder mulighed for at investere, så tilmeld dig nyhedsbrevet Nyheder.
Investornetværk:

Ønsker du at være en del af Kapital Partners investornetværk, hvor du får adgang til investeringer i selskaber og emissioner, samt indbydelse til investorrettede arrangementer
udfyld venligst formularen her.

Se Casen her

ekobot Investeringscase

Q&A with EKOBOT’s CEO Erik Jonuks

Afspil video

Seneste om ekobot

Del indlægget på sociale media eller på email. 

LinkedIn
Facebook
Twitter
Email