Ekobot får ny CEO og ser nu fremad igen

I maj måned opsagde nuværende CEO i Ekobot sin stilling, hvilket har skabt uro og en faldende aktiekurs. Selskabet har nu fundet sin nye CEO, og selskabet kan derfor igen se fremad i jagten på sine strategiske mål for 2023 og frem.

EKOBOT: Ticker: EKOBOT | Kurs: SEK 1,45 | Market Cap.: SEK 23 mio. | YTD kursudvikling: -72%

EKOBOT har udviklet en landbrugsrobot, der både fjerner ukrudt og indsamler data om afgrøderne, hvorved landmændene kan reducere deres omkostningerne med op til 20%. EKOBOT fokuserer på afgrøder, der er vanskelige/omkostningstunge at dyrke i forhold til ukrudtsbekæmpelse, og dermed også det segment af landbruget, der har den største økonomiske fordel af at anvende robotter.  Særligt økologiske landbrug har gavn af robotterne til ukrudtsfjernelse, da de ikke anvender pesticider, men også konventionelle landbrug har økonomisk gavn af dem. EKOBOT har påbegyndt kommercialiseringen, hvor Danmark, Sverige og Holland er hovedmarkederne.

Ny CEO medbringer værdifuld erfaring

I maj måned opsagde nuværende CEO for EKOBOT, Erik Jonuks, sin stilling. Afløseren er fundet i form af Jonas Eklind, der tiltræder den 1. september. Eklind har bl.a. været CEO i det børsnoterede energy storage selskab Azelio AB fra 2015-2022, bestyrelsesformand i den internationale målevirksomhed Shapeline AB 2015-2020 og senest business consultant i Konkret VD Stöd. Ekobot får hermed en CEO med værdifuld erfaring fra et børsnoteret selskab samt virksomheder med industrielle løsninger, der kan vise sig brugbart, når Ekobot skal tage næste skridt. Dertil har Eklind særligt beskæftiget sig med at trække selskaber fra udviklingsfasen ind i den kommercielle fase, hvilket netop er, hvor Ekobot befinder sig.

Investeringscasen ramt

Vi har tidligere omtalt, hvordan opsigelsen af Erik Jonuks formentlig har medførte stilstand for virksomheden ift. at tiltrække ny kapital og salg af robotenheder. Siden opsigelsen fra Erik Jonuks er aktien faldet 34%, men med ansættelsen af Jonas Eklind kan selskabet igen se fremad mod opnåelsen af sine strategiske mål for 2023 i form af bl.a. signering af kontrakter for 25 robotenheder og aftale med pilotkunde for Ekobot Plus (AI-baseret robotløsning). Opnåelse af de strategiske mål for 2023 er afgørende for investeringscasen, da det kan bringe tilliden tilbage og derned give et løft til aktiekursen. Nye aftaler med kunder agerer med andre ord som kurstriggere.

Læs mere: Investeringscasen for Ekobot

Aktiekursen for Ekobot vs. Kapital Partner Nordic Growth Index det seneste år

Disclaimer

Ønsker du at modtage et af vores nyhedsbreve? Udfyld venligst formularen nedenunder.

  • Investeringscases – Nyhedsbreve med top aktuelle investeringscases fra de nordiske vækstbørser og life science sektoren, og ugentlige markedsopdateringer.
  • Børsnoteringer – Opdateringer på nye og igangværende børsnoteringer i Skandinavien samt resultaterne af dem. (Nyhedsbrev fra Nyemission.dk)   
  • Nyheder – Nyheder fra og om Kapital Partner, herunder indsigt om kapitalmarkederne og børsnoteringer samt invitation til investormøder og- arrangementer.
  • Danish Biotech Weekly – Ugentlig opdatering med nyheder og kursudvikling for alle danske, børsnoterede selskaber uanset hvilket land eller børs de er noteret

*Hvis du ønsker information om vores kommende investeringsforening med fokus på de nordiske vækstbørser, herunder mulighed for at investere, så tilmeld dig nyhedsbrevet Nyheder.
Investornetværk:

Ønsker du at være en del af Kapital Partners investornetværk, hvor du får adgang til investeringer i selskaber og emissioner, samt indbydelse til investorrettede arrangementer
udfyld venligst formularen her.

Se Casen her

ekobot Investeringscase

Q&A with EKOBOT’s CEO Erik Jonuks

Afspil video

Seneste om ekobot

Del indlægget på sociale media eller på email. 

LinkedIn
Facebook
Twitter
Email