Ekobot blåstemples med investering fra venturefond – aktien fortsætter yderligere op

Med investering fra den landbrugsbaserede, hollandske venturefond Navus Venures har Ekobot ikke blot fået ny kapital – til markedskursen – men også og mere væsentligt en corner stone investor, der kan støtte selskabet fremadrettet.

Ekobot: Ticker EKOBOT | Kurs: 6,50 SEK | Market Cap.: 28 MSEK | YTD kursudvikling: -46%

Ekobot har udviklet en landbrugsrobot, der både fjerner ukrudt og indsamler data om afgrøderne, hvorved landmændene kan reducere deres omkostningerne med op til 20%. Ekobot fokuserer på afgrøder, der er vanskelige/omkostningstunge at dyrke i forhold til ukrudtsbekæmpelse, og dermed også det segment af landbruget, der har den største økonomiske fordel af at anvende robotter. Særligt økologiske landbrug har gavn af robotterne til ukrudtsfjernelse, da de ikke anvender pesticider, men også konventionelle landbrug har økonomisk gavn af Ekobot’s robot til ukrudtsfjernelse.

En stærk, finansiel partner

Navus Ventures har flere investeringer inden for landbrugssektoren og ESG, herunder droner til gartnerier. Dertil udspringer Navus Ventures af Lely, der er en international argrovirksomhed. Med investeringen får Ekobot således en investor, der har en indgående forståelse for sektoren og en investor placeret på et af selskabets fokusmarkeder, Holland.

Navus Ventures har opnået en ejerandel på 11% af Ekobot ved investeringen på SEK 2,4 mio. Kursen for aktierne er SEK 5,0 svarende til en rabat på 4,6% i forhold til slutkursen fredag og en præmie på 58,7% i forhold til VWAP (den gennemsnitlige kurs) siden 10. oktober.

Se også: Investeringscasen for Ekobot

Kursfremgang på 167% på 10 dage

Ekobots aktiekurs er siden 14. oktober 2022, hvor aktiekursen bundede i kurs 2,43, steget med 167% til kurs 6,50. Med en markedsværdi på SEK 28 mio. er prisen på Ekobot fortsat væsentlig under de SEK 52 mio., som var værdien af selskabet, da det blev børsnoteret i marts sidste år.

Kursgraf for Ekobot år til dato vs. de nordiske vækstbørser (KPNGX-indekset)

Investeringscasen er styrket

Med investeringen er investeringscasen i Ekobot styrket, da selskabets nuværende og fremtidige finansielle position er styrket og dermed er risikoen for en devaluerende emission blevet væsentlig mindre. Kurstriggerne er, jf. investeringscasen, stadig:

  • H2 2022: Yderligere salg af robotter (til levering i 2023)
  • Q1 2023: Levering af robotter
  • Q1 2023: Salg af robotter til Sverige, Danmark og Holland
  • 2023: Gensalg til eksisterende kunder

Disclaimer

Ønsker du at modtage et af vores nyhedsbreve? Udfyld venligst formularen nedenunder.

  • Investeringscases – Nyhedsbreve med top aktuelle investeringscases fra de nordiske vækstbørser og life science sektoren, og ugentlige markedsopdateringer.
  • Børsnoteringer – Opdateringer på nye og igangværende børsnoteringer i Skandinavien samt resultaterne af dem. (Nyhedsbrev fra Nyemission.dk)   
  • Nyheder – Nyheder fra og om Kapital Partner, herunder indsigt om kapitalmarkederne og børsnoteringer samt invitation til investormøder og- arrangementer.
  • Danish Biotech Weekly – Ugentlig opdatering med nyheder og kursudvikling for alle danske, børsnoterede selskaber uanset hvilket land eller børs de er noteret

*Hvis du ønsker information om vores kommende investeringsforening med fokus på de nordiske vækstbørser, herunder mulighed for at investere, så tilmeld dig nyhedsbrevet Nyheder.
Investornetværk:

Ønsker du at være en del af Kapital Partners investornetværk, hvor du får adgang til investeringer i selskaber og emissioner, samt indbydelse til investorrettede arrangementer
udfyld venligst formularen her.

Se Casen her

ekobot Investeringscase

Q&A with EKOBOT’s CEO Erik Jonuks

Afspil video

Seneste om ekobot

Del indlægget på sociale media eller på email. 

LinkedIn
Facebook
Twitter
Email